Jednak pomimo tego, że na Lefkadzie plaże są przepiękne, to niestety połączenie drogowe sprawia, że wyspa jest bardzo oblegana przez turystów. Pozdrawiam

Tłocznie jest tylko na początku i w centralnej części plaży a na końcu już luz_Piotrek_ napisał(a):... Największe tłumy na Kathismie (moim zdaniem szkoda czasu żeby tam jechać, chyba, że ktoś lubi), ale im dalej na południe tym luźniej, ...
_Piotrek_ napisał(a):Agios Nikitas to zdecydowanie fajna wioska, chociaż plaża jest tam malutka i zatłoczona, ale jest za to wybór tawern. W sumie bardzo dobre (jeśli nie najlepsze na wyspie) miejsce na pobyt. Jeśli chodzi o plaże to jak ja byłem, najmniej zatłoczone były Megali Petra, za Kavalikeftą trzeba kawałek przejść po skałkach, ale spacer nie jest trudny i Gialos, niewelu turystów tam dojeżdżało, poza tym jest duża więc jest szansa znaleźć coś dla siebie. Największe tłumy na Kathismie (moim zdaniem szkoda czasu żeby tam jechać, chyba, że ktoś lubi), ale im dalej na południe tym luźniej, no i oczywiście Porto Katsiki, ją chociaż trzeba zobaczyć.
Jednak pomimo tego, że na Lefkadzie plaże są przepiękne, to niestety połączenie drogowe sprawia, że wyspa jest bardzo oblegana przez turystów. Pozdrawiam
gusia-s napisał(a):Tłocznie jest tylko na początku i w centralnej części plaży a na końcu już luz_Piotrek_ napisał(a):... Największe tłumy na Kathismie (moim zdaniem szkoda czasu żeby tam jechać, chyba, że ktoś lubi), ale im dalej na południe tym luźniej, ...
Na Kathisimie mają fajną knajpkę
Mnie też sporo omineło. Wyjazd był na spontana z biura podróży z opcją all, która w żaden sposób nie przywiązała mnie do hotelurenatalato napisał(a): Dużo widzę mnie ominęło, chyba będę musiała tam wrócić
![]()
Dzięki gusia-s za fotki i tzw wkręty, bardzo proszę o jeszcze
![]()
renatalato napisał(a):Ktoś buduje sobie domek na skarpie, ten to będzie miał niezły pogled na more
, w dole płaża Gialos
![]()
piotrf napisał(a):renatalato napisał(a):Ktoś buduje sobie domek na skarpie, ten to będzie miał niezły pogled na more
, w dole płaża Gialos
![]()
Legumina codzienna . . . i to do końca życia . . .Straszne
![]()
Piękne te kamole w lazurach![]()
Pozdrawiam
Piotr
agata26061 napisał(a):Cudne kolory wody na tej plaży![]()
Beata W. napisał(a):Na zdjęciu faktycznie jak w Chorwacji. Tylko Tu woda jednak wg mnie cieplejsza