Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Przez Wiedeń, Nessebar, Stambuł, Meteory, Ateny do Athani..

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
gusia-s
Koneser
Re: Przez Wiedeń, Nessebar, Stambuł, Meteory, Ateny do Athan

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 17.01.2018 01:05

Na takie zachody to się rezerwuje miejsca w knajpce gdzieś wysoko w górach np. w Panoramic View k. Kalamitsi albo jeszcze wyżej w Exanthii a Wy mieliście to za free nie wyściubiając nosa poza taras :hearts:
Kolejna uczta dla oka to Porto K. :hearts: jakby ktoś krochmal rozmieszał albo nalał mleka do atramentu :hearts:
Buber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Buber » 17.01.2018 01:10

gusia-s napisał(a):Na takie zachody to się rezerwuje miejsca w knajpce gdzieś wysoko w górach np. w Panoramic View k. Kalamitsi albo jeszcze wyżej w Exanthii ...

Że w Rachii takie tłumy ... no no :D.
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 17.01.2018 01:27

Buber napisał(a):
gusia-s napisał(a):Na takie zachody to się rezerwuje miejsca w knajpce gdzieś wysoko w górach np. w Panoramic View k. Kalamitsi albo jeszcze wyżej w Exanthii ...

Że w Rachii takie tłumy ... no no :D.
Prawie jak w Oia albo Mezzo w Imerovigli :wink:
Buber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Buber » 17.01.2018 01:41

:D :D
Ale szczerze powiedziawszy wolę taką Rachi czy T'Aloni na Lefkadzie ...albo Vrisi na Krecie.
Trzeba się poświęcić, specjalnie pojechać, doskonała kuchnia + nastrój, widoki - jest poczucie przeżycia czegoś wyjątkowego.
renatalato
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) renatalato » 18.01.2018 23:23

gusia-s napisał(a):Na takie zachody to się rezerwuje miejsca w knajpce gdzieś wysoko w górach np. w Panoramic View k. Kalamitsi albo jeszcze wyżej w Exanthii a Wy mieliście to za free nie wyściubiając nosa poza taras :hearts:

O tak, widoki mieliśmy super i za darmochę, szczególnie wieczorami :lol:

Kolejna uczta dla oka to Porto K. :hearts: jakby ktoś krochmal rozmieszał albo nalał mleka do atramentu :hearts:

Znalazłaś niezłe porównanie, mleko dolane do atramentu :oczko_usmiech: , tak to właśnie wygląda, brakowało mi jednak przejrzystości :wink:
renatalato
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) renatalato » 18.01.2018 23:54

Buber napisał(a)::D :D
Ale szczerze powiedziawszy wolę taką Rachi czy T'Aloni na Lefkadzie ...albo Vrisi na Krecie.
Trzeba się poświęcić, specjalnie pojechać, doskonała kuchnia + nastrój, widoki - jest poczucie przeżycia czegoś wyjątkowego.

No masz, a ja tam nie trafiłam :| , a szkoda bo jakoś nie mogę nic dobrego na temat jedzenia na wyspie powiedzieć :| , może z małymi wyjątkami :)
renatalato
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) renatalato » 19.01.2018 00:19

Plaża Porto Katsiki znajduje się w południowo- zachodniej części wyspy Lefkada. Od Athani jakieś 9 km. Jest niesamowita i wyjątkowa, zawdzięcza to głównie otaczającym ją wapiennym klifom.
Na parkingu znajdują się kioski z przekąskami i oczywiście w cenie nieziemskie widoki :lol:
Z parkingu na plażę schodzimy dosyć stromymi schodami. Czasami z klifu spadają skały, więc lepiej nie kłaść się bezpośrednio w ich pobliżu, my wybieramy leżaki. Do godziny 11 plażę osłaniają przed słońcem klify a słońce oświetla ją w całości dopiero popołudniu.

Mamy więc boskie lazury

23.jpg

21.jpg

8O 8O 8O , cóż to za stonka..........na szczęście wycieczkowce szybko się zwijają :)
22.jpg

24.jpg

25.jpg

26.jpg

27.jpg

28.jpg

29.jpg

30.jpg

31.jpg

32.jpg

33.jpg

34.jpg

35.jpg
renatalato
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) renatalato » 19.01.2018 01:12

Idę sobie spacerkiem w cieniu klifów i robi się coraz bardziej niewiarygodnie pięknie, rajsko, niebiańsko itd itp 8)

36.jpg

37.jpg

38.jpg

39.jpg

40.jpg

41.jpg

42.jpg

43.jpg

44.jpg

45.jpg

46.jpg

47.jpg

48.jpg
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 19.01.2018 01:18

Nic nie powiem bo mowę odejmuje :hearts: może tylko, że takich fal nie miałam na Porto ale miałam na innej plaży :hearts: Te kolory wydają się być nierealne ale takie są w rzeczywistości.
renatalato
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) renatalato » 19.01.2018 01:30

gusia-s napisał(a):Nic nie powiem bo mowę odejmuje :hearts: może tylko, że takich fal nie miałam na Porto ale miałam na innej plaży :hearts: Te kolory wydają się być nierealne ale takie są w rzeczywistości.

Jak oglądałam zdjęcia innych forumowiczów, to nie mogłam uwierzyć 8O , a jednak :coool: , gdzieś czytałam że fale czasami są niebezpieczne :oczko_usmiech:
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 19.01.2018 09:49

Kolory wyglądają na nieziemskie.... Czy w lewej części plaży stale jest taki cień???
renatalato
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) renatalato » 19.01.2018 10:46

piekara114 napisał(a):Czy w lewej części plaży stale jest taki cień???

Słońce pomału zagląda na tę plażę 8), od godziny 11 coraz więcej plaży ma słoneczko, a po południu już nie ma się gdzie ukryć :oczko_usmiech: :hearts:

Kolory wyglądają na nieziemskie....

Tak właśnie wyglądają 8O , jakby ktoś farbki jakiejś zapuścił :wink: , ale coś za coś - brak przejrzystości :| :lol:
renatalato
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) renatalato » 19.01.2018 17:56

Zapraszam na cd tych niesamowitych kolorów :lol:

49.jpg

50.jpg

51.jpg

52.jpg

53.jpg

54.jpg

55.jpg

56.jpg

57.jpg

58.jpg

59.jpg

60.jpg

61.jpg

62.jpg

63.jpg

64.jpg
Buber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Buber » 19.01.2018 20:08

Porto Katsiki piękne miejsce, można by cały urlop tam przeleżeć.
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 19.01.2018 20:54

renatalato napisał(a):
piekara114 napisał(a):Czy w lewej części plaży stale jest taki cień???

Słońce pomału zagląda na tę plażę 8), od godziny 11 coraz więcej plaży ma słoneczko, a po południu już nie ma się gdzie ukryć :oczko_usmiech: :hearts: ...

Może pomogę swoimi zdjęciami gdzie jest widok na całą plażę ;) 19.09. godziny między 11.30 a 12
DSCN4836.JPG
DSCN4844.JPG

Jak widać nie było parasoli widocznych na fotkach Reni i było już znacznie mniej ludzi niż w pełnym sezonie mimo, że przybiły 2 potężne statki :D, na pokładzie których było łącznie z 600 osób :D w tym ja :mrgreen:
Na filmiku widać jak radośnie żegnają nas Ci co tam zostali :oczko_usmiech:

renatalato napisał(a):...
55.jpg
...
Przybliżyłam sobie tę fotkę i widzę, że mostek prowadzący na klif na tym cypelku uszkodzony po trzęsieniu ziemi nadal nie naprawiony więc dojścia nie ma w miejsce, z którego robiłam fotkę plaży :(
post-7016-0-79953300-1453667100.jpg

Zapuszczałaś się tam może?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe

Przez Wiedeń, Nessebar, Stambuł, Meteory, Ateny do Athani.. - strona 1...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies