Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Przez szybę samochodu....droga do i po Chorwacji

Ludzie pytają jak coś wygląda. Plaża, miasteczko, otoczenie... Tu można zakładać tematy z nazwą miejscowości i zdjęciami okolicy. Można wklejać też linki do zdjęć z innych portali by dać jak największy przegląd fotograficzny miejcowości. Proszę nie umieszczać zdjęć pobranych z innych serwisów.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kopaj
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kopaj » 11.02.2009 12:25

Obrazek
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 11.02.2009 12:33

kopaj napisał(a): ...

biale porsche. ostatnio podobno modny kolor :D

gdzie kolega w tym roku sie wybiera no i kiedy to moze na obiecane Karlovacko sie zalapie?

ak czy inaczej swietny ten watek i gratulacje dla autora :D
Fuzi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fuzi » 11.02.2009 12:57

No to żeśmy się ponakręcali :D
A do wyjazdu trzeba jeszcze poczekać :(
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 11.02.2009 13:46

Rijeka i Bakar
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio edytowano 06.03.2009 10:56 przez Vjetar, łącznie edytowano 2 razy
zawodowiec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zawodowiec » 11.02.2009 14:32

Kopaj, bardzo Cię proszę, zmniejsz swoją fotę do regulaminowych 800 pikseli wszerz bo się strona rozjeżdża! :)

maslinka napisał(a):Zawodowiec, świetne zdjęcia :!: I te drogi - ekstremalne, tak jak Twoje wyprawy :D

Dzięki Maslinko :D No to jeszcze trochę przygód. Lubelski, nie obraź się że nie tylko Chorwacja ;) Przynajmniej większość się staram dawać bałkańskich.

Niemcy, gdzieś w okolicach Drezna, 2003. Spędziliśmy romantyczną noc stojąc na autostradzie w drodze ze Strasbourga 2 dni przed Bożym Narodzeniem. Przysypało, ciężarówki nie mogły podjechać na wzniesienia i zablokowały wszystkie autostrady w okolicy. Dobrze że przy naszym cygańskim trybie życia ciepłe śpiwory są na stałym wyposażeniu samochodu :D
Obrazek

Czarnogóra, Durmitor, 2005. Tam też już jest od niedawna asfalt.
Obrazek

Chorwacja, zjazd z Velebitu do Karlobagu, 2005. Jedna z moich ulubionych chorwackich dróg, stamtąd parę lat wcześniej pierwszy raz widzieliśmy Jadran. Mistyczne przeżycie dla większości na tym forum ;) :lol:
Obrazek

Chorwacja, Sv. Jure w chmurach, 2006
Obrazek

Obrazek

Albania, Boge, 2006
Obrazek

Grecja, Kreta, góry Lefka Ori, w drodze na Pachnes, 2007. Często mam szczęście do mgieł :)
Obrazek

Szwajcaria, jakieś miasteczko przed podjazdem na Splugenpass (Passo dello Spluga), 2008
Obrazek

Włochy, zjazd z Passo dello Spluga, 2008. Smoke on the water :D
Obrazek

Włochy, Passo di Gavia, 2008. Giro di Italia :)
Obrazek
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.02.2009 14:50

Zawodowcu (dobra odmiana?? bo nie wiem.. :wink: ) ja się nie obrażam bo i po co, część zdjęć z Chorwacji to masz wspaniałomyślnie wybaczone :wink: :wink: ... Ale muszę powiedzieć że trochę mnie zastanawiacie....... . Każdy ma kupę zdjęć, niektóre jeśli chodzi o ten temat naprawdę na super poziomie i...... nic.. Trzymacie pozamykane w kompie zamiast zakładać tematy i pokazywać. Przecież to naprawdę nic trudnego, a ile frajdy..sami widzicie.
Broń boże nie chodzi mi tym wpisem żeby wywołać dyskusję bo jestem miło rozczarowany podejściem do mojego tematu, że tak czysto i sprawnie ale ja mam już na myśli kolejny temat żeby Was , starych cromaniaków trochę rozruszać. Żebyście z przepastnych archiwów powyciągali fotki które macie. Ja z jednego wyjazdu mam ok 1000 to wyobrażam sobie ile mają Ci co byli już parę razy....Nie zawsze są dobrze skadrowane, oświetlenie tez różne ale ile zabawy , frajdy no i chyba rzecz najcenniejsza dla nas ...wspomnień...
pozdrav
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 11.02.2009 15:23

Lubelski, masz rację, że każdy z nas ma mnóstwo fotek, bo trudno jest nie pstrykać tych pieknych widoków przez okno. My nie lubimy jeździć w Chorwacji autostradą, trasy nawet do 300 km pokonujemy Jadranką, żeby rozkoszować się krajobrazami i czuć zapach morza :)
Co roku pobijamy ilość zdjęć. Z Cro-wakacji 2008 przywieźliśmy ich aż 2700 :!: Nikt nie chciał tylu oglądać :wink: więc zrobiliśmy wersję dla najblizszych ( i tych bardziej zainteresowanych tematem) 900 fotek i dla mniej zainteresowanych: 100.

Ciekawa jestem tych Twoich innych pomysłów :) Dobrze Ci idzie, więc śmiało rozkręcaj nowy wątek :D
Pozdrav :papa:
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 11.02.2009 15:31

zawodowiec napisał(a):No to jeszcze trochę przygód. Lubelski, nie obraź się że nie tylko Chorwacja ;) Przynajmniej większość się staram dawać bałkańskich.

Niemcy, gdzieś w okolicach Drezna, 2003. Spędziliśmy romantyczną noc stojąc na autostradzie w drodze ze Strasbourga 2 dni przed Bożym Narodzeniem. Przysypało, ciężarówki nie mogły podjechać na wzniesienia i zablokowały wszystkie autostrady w okolicy. Dobrze że przy naszym cygańskim trybie życia ciepłe śpiwory są na stałym wyposażeniu samochodu :D

Grecja, Kreta, góry Lefka Ori, w drodze na Pachnes, 2007. Często mam szczęście do mgieł :)

Szwajcaria, jakieś miasteczko przed podjazdem na Splugenpass (Passo dello Spluga), 2008

Włochy, Passo di Gavia, 2008. Giro di Italia :)

zawodowiec, naprawdę urzekła mnie Twoja historia i nie obraź się ale dajesz znak do śmiecenia.
Nie sądzę byś zimą jechał do Chorwacji i może to jeszcze nie koniec tematu i ktoś wklei kilka fotek właśnie z trasy do Cro.
Ciężko się nie pochwalić takimi zdobyczami, lecz lubelski już na ten temat odpowiedział wcześniej moderatorowi jorgus111.

Ps. Bo ktoś jeszcze pomyśli, że do Cro musi z Polski przez Grecję jechać. :wink:
Pozdrav
koledr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) koledr » 11.02.2009 16:42

Pierwszy raz bramki w cro
Obrazek
Tunel
Obrazek
W drodze z Zatonu do Omis
Obrazek
Wyjazd z wakacji i pierwszy raz od 2 tygodni deszcze na pożegnanie
Obrazek
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 11.02.2009 18:27

Między Medveja a Pula
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio edytowano 06.03.2009 12:46 przez Vjetar, łącznie edytowano 1 raz
zawodowiec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zawodowiec » 11.02.2009 19:48

Popiel napisał(a):zawodowiec, naprawdę urzekła mnie Twoja historia i nie obraź się ale dajesz znak do śmiecenia.

Popiel, jedni lubią kilkadziesiąt zdjęć tablic Makarska, Split, Zagreb itd, niepotrzebne skreślić (jak najbardziej na temat bo w HR) a inni kilka zdjęć z urzekającą historią :lol: czy jakąś akcją, kojarzących się z jakąś przygodą (czasem na innym końcu Europy - nie na temat - biję się w piersi, postaram się poprawić a za pokutę poczęstuję Cię rakiją na jakimś zlocie jak się spotkamy :D ).

No to specjalnie dla Ciebie na temat...

Chorwacja, na Jadrance koło Trogiru, 2006
Obrazek

Obrazek

Węgry, widok na ich najwyższą górkę Kekes (1014 m), 2008. Ciii... jechałem wtedy z Czarnogóry i Serbii, ale powiedzcie strażnikom czystości tego tematu że to w drodze z Chorwacji ;)
Obrazek

Popiel napisał(a):Nie sądzę byś zimą jechał do Chorwacji i może to jeszcze nie koniec tematu i ktoś wklei kilka fotek właśnie z trasy do Cro.

A to już mi na sucho nie ujdzie... Serbia... i to zimą... :roll: :lol:

Zachodnia Serbia, przy granicy z BiH, 2008
Obrazek

pzdr :)
kulka53
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kulka53 » 11.02.2009 20:47

8O Kamil czemu na Kekes jechałeś pod prąd :?: :wink:

Ode mnie jeszcze trochę zdjęć okołochorwackich :wink:

Most na rzece Savie, przejście graniczne Żupanja (CRO)/Orasje (BiH)

Obrazek

Widok na Olovo (BiH)

Obrazek

W Bośni nadal stacjonują żołnierze sił pokojowych........

Obrazek

I łatwo można zauważyć takie tablice.........

Obrazek

W czarnogórskim kanionie Pivy jest niezwykle pięknie.........

Obrazek

Obrazek

Obrazek
zawodowiec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zawodowiec » 11.02.2009 21:41

kulka53 napisał(a):8O Kamil czemu na Kekes jechałeś pod prąd :?: :wink:

Za długo na Wyspie siedziałem i jeździłem to mi czasem te lewicowe odchyły wychodzą ;)
A naprawdę to byłem na stacji benzynowej na przeciwległej nitce dwupasmówki i wracając się wychyliłem pstryknąć :D

Ten most nad Pivą też mam ale kiepski bo już prawie po ciemku robiony :)
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 11.02.2009 21:59

Chorwacja, okolice Molunatu:

Obrazek

Obrazek

Pożar :(:

Obrazek

Powrót do domu przez Bośnię.
Bilecko jezero:

Obrazek

Bośniackie drogi :wink::

Obrazek

i bośniackie towarzyszki podróży :lol::

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Okolice Miljeviny, widok na Jahorinę:

Obrazek

Obrazek
MorskiPas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MorskiPas » 11.02.2009 22:08

lubelski napisał(a):... pomysł dla Morskiego na konkurs bo widzę że zdjęć mamy masę.... :wink:

Myślę Andrzeju, że pomysł z konkursem wcale nie jest dobry i mógłby zabić ten rewelacyjny wątek. Bo tu właśnie o to chodzi, że zdjęcia bywają nieostre, poruszone i krzywe, ale mają wartość dokumentalną i emocjonalną. Konkurs tu nie ma racji bytu chyba, że od razu przegłosujemy, że wszystkie zajęły pierwsze miejsce. Szacun za pomysł tego wątku.

Obrazek
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Chorwacja w naszym obiektywie

Przez szybę samochodu....droga do i po Chorwacji - strona 7
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone