Zwierzęta, noc...
jadąc w wakacje do Cro przed Częstochową koło godziny 18 najpierw zobaczyłem dwa duże psy na ulicy (DK 1) a po kilku km poboczem jechała Alfa ze zniszczonym zderzakiem. Oby to były jedyne uszkodzenia...
mateo;) napisał(a):A czy warto w Chorwacji zjechać z A1 na Senj i jechać wzdłuż wybrzeża tzw Jardanką?
Margo87 napisał(a):Witam, mam taki pytanie (do tej pory nie znalazłam tu na forum podobnego) no chyba, ze źle szukam.
We wrześniu wybieramy się na 99% do Chorwacji (będzie to nasz pierwszy wyjazd do Cro). Wyruszamy z Bielska-Białej trasa przez Czechy, Austrię, Słowenię (tu omijam autostradę) Jak często na tej trasie jest możliwość zrobienia postoju (parking, stacja benzynowa itp) będziemy jechać z 17 miesięcznym dzieckiem więc pewnie będą częste postoje. W zeszłym roku jechaliśmy nad nasz Bałtyk i jak na A4 do Wrocławia jeszcze było się gdzie zatrzymać tak od Zielonej Góry aż za Gorzów Wlkp. praktycznie brak takich miejsc. Stąd też moje pytanie bo mam złe doświadczenia po zeszłorocznej trasie.
Margo87 napisał(a):We wrześniu wybieramy się na 99% do Chorwacji (będzie to nasz pierwszy wyjazd do Cro). Wyruszamy z Bielska-Białej trasa przez Czechy, Austrię, Słowenię (tu omijam autostradę) Jak często na tej trasie jest możliwość zrobienia postoju (parking, stacja benzynowa itp) będziemy jechać z 17 miesięcznym dzieckiem więc pewnie będą częste postoje.
corsarz napisał(a):No właśnie, proszę o poradę jaka trasą najlepiej jechać na odcinku Graz (at) - Pula (hr)
Wujek google proponuje przez słowenie: Graz - Maribor - Ljubljana - Triest - Pula
alternatywnie:
Graz - Maribor - Zagreb - Rijeka - Pula ( około 30 km więcej według tej 1)
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi