dids76 napisał(a):Najlepiej z Katowic jechać A1 na Ostravę (mostu w Mszanie raczej do tego czasu nie zrobią, o ile w ogóle on kiedykolwiek zostanie oddany ). W Czechach do Olomouca droga b.dobra, potem w kierunku Brna płyty, ale da się przeżyć. Droga w okolice Trogiru zajmowała mi przeważnie 11 do 12 godzin.
andywiki napisał(a):niewiem czy zdecyduje sie omijac autostrade w Słoweni bo jak bym wyjechal poznym popoludniem z Katowic to moge byc tam okolo polnocy bedzie noc , zmeczenie, zeby gdzies nie pobladzic,wiec moze lepiej autostrada jak na pierwszy raz,choc z kolei bylo juz tu bardzo dobrze opisywane jak objezdzac .
andywiki napisał(a):Wiadomo ze szkoda te 30euro,wyczytalem tez ze policja sie czepia,choc tu kolego rodaivuk pisze ze to mity to moze sie zdecyduje,jeszcze troche czasu mam,ale dziekuje wam koledzy za pomoc.
andywiki napisał(a):Witam koledzy ja jestem tu nowy i mam pytanie odnosnie drogi jaka wybrac w tym roku jechalem do Drvenika 30 km za Makarska,moja droga z Katowic wygladala nastepujaco : Na Zory-Cieszyn-Zyline-Bratyslaw-Gyor-z Gyoru autostrada na Budapeszt i tam zjazd na MO-pozniej caly czas wzdurz balatony na Letyne -Zagrzeb i tam dalej autostrada do Makarskiej.
CZY
Katowic-Ostrawa-Brno-Wieden-Graz-Maribor ???-Zagrzeb.
Roznica w kilometrach to na kozysc drugiej trasy i prawdo podobie szybciej, co wazne to jezdze z dzieci i moj maly mowi ze w przyszlym roku on niejedzie bo to daleko.
Z gory dziekuje za odpowiedzi.pozdrawiam.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi