Raul73 napisał(a):bidziaq napisał(a):Jak wygląda przejazd trasą nr 81 na Węgrzech ?
Bezproblemowo - lekko, łatwo i przyjemnie.
Bardzo dobry skrót.
Dzięki,
Wybieram więc trase przez Cz, Sk i H
Startuje z Sosnowca.
Raul73 napisał(a):kwiech2006 napisał(a): Dalej autostradą do Bratysławy bez problemu.
Już pokończyli remonty??
4 lipca było ze 6 czy 7 zwężek z wymianą nawierzchni.
kwiech2006 napisał(a):Raul73 napisał(a):kwiech2006 napisał(a): Dalej autostradą do Bratysławy bez problemu.
Już pokończyli remonty??
4 lipca było ze 6 czy 7 zwężek z wymianą nawierzchni.
Oczywiście nie. Te remonty to jeszcze potrwają co nieco. W okolicach bodajże Kormed jest budowana jakaś obwodnica czy coś takiego, bo bardzo dużo cięzarówek przecinających drogę z ziemią.
Dla czego zdziwienie że chcieli paszporty przecież HR nie jest w szengen i dalej obowiązują granice a więc i kontrola na nich.kwiech2006 napisał(a):Może komuś się przyda. Jechałem 17 i 18.07 przez SK i Węgry. Dojazd do Ziliny w miarę sprawny, chociaż czasami trochę stania na światłach po drodze. Dalej autostradą do Bratysławy bez problemu. Przed Bratysławą bardzo ciasno na wszystkich 3 pasach. Dalej 86 przez Węgry do Lendawy. 86 miejscami ma mijanki ze względu na remont, czasami są na niej zawalidrogi w postaci kombajnów i wszelkiej maści ciągników. Lendawę przejechałem nie korzystając z autostrady (stara trasa). Moje zdziwienie to żądanie paszportów przez Słoweńców podczas wyjazdu z tego kraju. Dalej kierunek przez Varażdin do autostrady chorwackiej i dalej na południe.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi