komaciek napisał(a):romuald22 napisał(a):W tym roku jak wracałem z Cro to dwie nawigacje tam (Bratysława) "ogłupiały". Jedna mówi w prawo, druga w lewo. Dobrze, że nie wjechałem do Dunaju.
Słowacy coś tam się starają, ale trzeba się uzbroić w cierpliwość. Skąd byście nie jechali na południe z Polski to warto śledzić osiągnięcia polskich dróg budowniczych.
https://ssc.siskom.waw.pl/
W przyszłym roku powinna zostać oddana nowa S1 do Bielska Białej i obwodnica Węgierskiej Górki. Wtedy zyskamy dobrej jakości połączenie drogowe do Zwardonia i wreszcie alternatywę dla A1. Ciekawe kiedy Słowacy wybudują brakujący fragment autostrady E75 z Czadcy do Żyliny. Jak powstanie, to z naszą S1 będzie całościowy szlak drogowy do Bratysławy.
W tym roku z racji, że pierwszą część wakacji mieliśmy we Włoszech, to musiałem jechać Czechy-Austria-Włochy a na powrocie z Chorwacji dodatkowo Słowenia.....OMG ja ja się cieszę, że w tym roku nie planuję wyjazdu do Włoch i będę mógł pomknąć po staremu , przez Słowowację-Węgry a być może skorzystam z trasy kolegi dids76 i pojadę prze Czechy-Austrię-Węgry ... .