bledzik napisał(a):człowieku jesteś niespełna rozumu i tyle. jechał jeden raz i bredzi o korkach . na dodatek dyskutuje z kimś kto jeździ min. kilka razy w roku od kilkunastu lat.
to forum to prawie same ułomy i biedota uważająca swoje gruzy za lepsze niż nowe auta,bez rozeznania w czymkolwiek.
opuszczam to bo nie ma sensu tu czytać czegokolwiek - więcej szkody niż pożytku w prawie każdym wątku
zajcov napisał(a):Zamierzam wyjechać z okolic Mikulova, i kierować się na Wiedeń (winieta), nie jechać w stronę Słowenii,tylko potem na A3 i drogą S31 w stronę Węgier na Koszeg. Potem drogą 87 na Szombathely, następnie standardowo na Letenye stare przejście. Link do trasy https://maps.app.goo.gl/PA2rxvf6NymE4aLf6
Dobrze myślę, że na taką trasę na Węgrzech nie potrzebuje winiety ? Czy jechaliście tą trasą i jakie macie wrażenia? Chodzi mi głównie o drogę S31 i 61a w Austrii (utrudnienia, ograniczenia prędkości) oraz odcinek drogi 87 na Węgrzech od Koszeg do Szombathely.
zajcov napisał(a):Zamierzam wyjechać z okolic Mikulova, i kierować się na Wiedeń (winieta), nie jechać w stronę Słowenii,tylko potem na A3 i drogą S31 w stronę Węgier na Koszeg. Potem drogą 87 na Szombathely, następnie standardowo na Letenye stare przejście. Link do trasy https://maps.app.goo.gl/PA2rxvf6NymE4aLf6
Dobrze myślę, że na taką trasę na Węgrzech nie potrzebuje winiety ? Czy jechaliście tą trasą i jakie macie wrażenia? Chodzi mi głównie o drogę S31 i 61a w Austrii (utrudnienia, ograniczenia prędkości) oraz odcinek drogi 87 na Węgrzech od Koszeg do Szombathely.
Pik71 napisał(a):Trasa Ok, ale chyba lepiej jechać 86 do końca i Słowenia bez winiety do Mursko Sredisce.
marekkowalak napisał(a):zajcov napisał(a):Zamierzam wyjechać z okolic Mikulova, i kierować się na Wiedeń (winieta), nie jechać w stronę Słowenii,tylko potem na A3 i drogą S31 w stronę Węgier na Koszeg. Potem drogą 87 na Szombathely, następnie standardowo na Letenye stare przejście. Link do trasy https://maps.app.goo.gl/PA2rxvf6NymE4aLf6
Dobrze myślisz, na tą trasę nie trzeba winiety węgierskiej.
Przejechałem tą trasę w odwrotnym kierunku prawie w tym samym wariancie (tylko z odbiciem na Bratysławę). W Austrii trzeba tradycyjnie uważać na fotoradary (polecam aplikację Cam Sam), poza tym spokojnie. Na Węgrzech też OK
zajcov napisał(a):Pik71 napisał(a):Trasa Ok, ale chyba lepiej jechać 86 do końca i Słowenia bez winiety do Mursko Sredisce.
Dzięki za radę chyba tak też pojadę, wcześniej wyznaczając trasę nie wpadłem na to że można tam przejechać bez winiety. Nie chcę ryzykować objazdu przez Cvetlin (pogłoski o zawracaniu na autostradę albo co gorsza mandaty). A zapytam jeszcze czy warto tankować w Słowenii? Kilka lat temu jadąc przez SL autostradą było taniej niż w Cro. Dokładnie chodzi mi o LPG.
zajcov napisał(a):Pik71 napisał(a):Trasa Ok, ale chyba lepiej jechać 86 do końca i Słowenia bez winiety do Mursko Sredisce.
Dzięki za radę chyba tak też pojadę, wcześniej wyznaczając trasę nie wpadłem na to że można tam przejechać bez winiety. Nie chcę ryzykować objazdu przez Cvetlin (pogłoski o zawracaniu na autostradę albo co gorsza mandaty). A zapytam jeszcze czy warto tankować w Słowenii? Kilka lat temu jadąc przez SL autostradą było taniej niż w Cro. Dokładnie chodzi mi o LPG.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi