Marlowe1994 napisał(a):Jechałem w lutym tego roku i te remonty w czechach nie są uciążliwe. No chyba, że jak ktoś musi trochę zwolnić i to go boli to są.
qra69 napisał(a):My od zawsze jeździmy Czechy - Słowacja - Węgry z południa Polski, Zagłębie dąbrowskie. W tym roku postanowiliśmy jechać Czechy - Austria - Słowenia. Wyjazd ok. 22:00. Myślicie, że to dobry pomysł? Zależy nam na jak najszybszej podróży, najlepiej bez dróg lokalnych, jak najwięcej autostrad.
Kilka razy tak wracałam ( bliżej 7 go września) i nigdy nie było problemów. Choć fakt, my nigdy na te słynne korki czy na autostradzie czy na granicy nie trafiliśmy.empire13 napisał(a):3. Jak z korkami w weekendy wrześniowe na drodze powrotnej w Chorwacji?
te kiero napisał(a):Pytanie mam o przejazd autostradą A13 Brennero - Insbruck. Czy jest tylko jeden punkt poboru opłat w Schönberg im Stubaital?
Rozumiem, że z Włoch wjeżdżam na autostradę A13 i płacę dopiero w ww miejscu?
marekkowalak napisał(a):te kiero napisał(a):Pytanie mam o przejazd autostradą A13 Brennero - Insbruck. Czy jest tylko jeden punkt poboru opłat w Schönberg im Stubaital?
Jechałem tamtędy w kwietniu, tylko w odwrotną stronę, i potwierdzam - jest tylko jedna bramka.
piekara114 napisał(a):Kilka razy tak wracałam ( bliżej 7 go września) i nigdy nie było problemów. Choć fakt, my nigdy na te słynne korki czy na autostradzie czy na granicy nie trafiliśmy.empire13 napisał(a):3. Jak z korkami w weekendy wrześniowe na drodze powrotnej w Chorwacji?
te kiero napisał(a):Pytanie mam o przejazd autostradą A13 Brennero - Insbruck. Czy jest tylko jeden punkt poboru opłat w Schönberg im Stubaital?
te kiero napisał(a):Wiem, że co najmniej parę osób z zachodniej PL planuje jazdę przez CZ drogą Praga - Brno i dalej Mikulov.
Nie polecam, właśnie stoimy w 40km korku przed Brnem. Setki ciężarówek. Nie ma jak ominąć korka. Drogi alternatywne też poblokowane, bo GM pokazuje dłuższe czasy jazdy.
Gratulacje dla naszych płd sąsiadów.
Edit: czwartek 14:30 spory, ok.2km korek był również na dojeździe do krzyżówki na Mikulov;
zwężka na wysokości Vyśkova również finalnie doprowadziła do długiego zatoru j.w.
te kiero napisał(a):Wiem, że co najmniej parę osób z zachodniej PL planuje jazdę przez CZ drogą Praga - Brno i dalej Mikulov.
Nie polecam, właśnie stoimy w 40km korku przed Brnem. Setki ciężarówek. Nie ma jak ominąć korka. Drogi alternatywne też poblokowane, bo GM pokazuje dłuższe czasy jazdy.
Edit: czwartek 14:30 spory, ok.2km korek był również na dojeździe do krzyżówki na Mikulov;
zwężka na wysokości Vyśkova również finalnie doprowadziła do długiego zatoru j.w.
komaciek napisał(a):te kiero napisał(a):Wiem, że co najmniej parę osób z zachodniej PL planuje jazdę przez CZ drogą Praga - Brno i dalej Mikulov.
Ten korek przed Brnem wynika z robót czy inna przyczyna?