Jak na ten moment wygląda miejsce w okolicach Mikulova ?
Most przejezdny bo coś kojarzę w przeszłości, że z nim był problem ?
Alternatywa przez Brzecław (zawsze tamtędy jeżdżę) jak w tym roku ?
kaeres napisał(a):Jak na ten moment wygląda miejsce w okolicach Mikulova ?
Most przejezdny bo coś kojarzę w przeszłości, że z nim był problem ?
Alternatywa przez Brzecław (zawsze tamtędy jeżdżę) jak w tym roku ?
Koenig napisał(a):A faktycznie aż tak dużo remontów jest w Czechach? Planuję CZ przejechać w nocy, więc korków raczej się nie spodziewam, ale może jednak warto inną drogę wybrać?
Koenig napisał(a):A faktycznie aż tak dużo remontów jest w Czechach? Planuję CZ przejechać w nocy, więc korków raczej się nie spodziewam, ale może jednak warto inną drogę wybrać?
Koenig napisał(a):Dzięki za odpowiedź. Jest ich więcej niż w poprzednich latach? Bardzo się ich nie boję, jestem z południa PL więc w CZ będę jeszcze wypoczęty. A jeśli nie tworzą się korki to chyba nie będzie źle. Najwyżej powrót przeorganizuję.
marecky81 napisał(a):Koenig napisał(a):A faktycznie aż tak dużo remontów jest w Czechach? Planuję CZ przejechać w nocy, więc korków raczej się nie spodziewam, ale może jednak warto inną drogę wybrać?
Na trasie od Ostrawy do Brna bardzo dużo. Pachołki na drodze i wąskie pasy wytyczone na żółto. Nocą drogą wybitnie niekomfortowa.
bledzik napisał(a):ja przez Czechy zawsze przejeżdżam szybko i bezproblemowo, raz na 10. zdarzają się większe utrudnienia, przez Czechy przejeżdżam kilka razy w ciągu roku
Teoretycznie nie powinienem pisać, bo nie zakupiłem, ale...boboo napisał(a):(...) plakietkę ekologiczną (od kategorii N1 i wyżej)
(...)
Plakietka kosztuje coś około 30 € (w punktach ÖAMTC - odpowiednik niemieckiego ADAC) i jest "dożywotnia" (bo powiązana z numerem VIN, a nie z numerem rejestracyjnym).
(...)
Napiszę po zakupie, "co, jak i ile".
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi