rocker napisał(a):witam, troszkę offtopic ale nie zalazłem właściwego wątku.
Zagrzeb/Lucko - jak iz ja od kilku grubych lat jeżdżę na nocą to nie mam żadnego problemu na bramach. Ale jak wyglądają brami w soboty wieczorem? CO prawda interesuje mnie dopiero początek września, ale będę miał jakieś odniesienie.
Lawliet napisał(a):Nie zachwalajcie już tak tego SK/HU, bo nam się skończy to drogowe eldorado
mahum napisał(a):Nie objeżdżam autostrady w Słowenii, ale kusicie nieco tą zmianą trasy na CZ-SLO-H. Czyli jeszcze raz: A1- Ostrawa-Prerov-Brno-Bratysława-M86-86-Lenti-Lucko? Taki wariant w dzień jest najszybszy? Słowacja i Węgry mają na A 130 km/h, a jak wygląda tam kwestia radarów i ograniczeń prędkości?
amatus1 napisał(a):Jadać od strony (Węgier) autostardą a2 w kierunku Zagrzebia jeszcze nigdy nie miałem większego ruchu niż na A1 od Słowenii. Po 3 sezonach jazdy przez Cz-Aus-Slo i jednym przez Niemecy ( mieszkam na północy) kolejne 5 sezonów jeżdziłem przez Węgry ( głownie 86) i na razie tak zostaję ( raz mieliśmy problemy jadąć wyjątkowo na powrocie przez Budapeszt- remont na wiadukcie czy coś w tym stylu). Jak dla mnie trasa przez Węgryjest wygodniejsza, o wiele mniej sytuacji gdzie trafiałem na korki, m.in często na powrocie Wiedeń, Graz czy "zwężki" na robotach w Austrii. Czasowo wychodzi podobnie, ciut taniej winiety i nocleg wychodzi zazwyczaj taniej na Wegrzech niż w Austrii czy Słowenii.
marekkowalak napisał(a):amatus1 napisał(a):Jadać od strony (Węgier) autostardą a2 w kierunku Zagrzebia jeszcze nigdy nie miałem większego ruchu niż na A1 od Słowenii. Po 3 sezonach jazdy przez Cz-Aus-Slo i jednym przez Niemecy ( mieszkam na północy) kolejne 5 sezonów jeżdziłem przez Węgry ( głownie 86) i na razie tak zostaję ( raz mieliśmy problemy jadąć wyjątkowo na powrocie przez Budapeszt- remont na wiadukcie czy coś w tym stylu). Jak dla mnie trasa przez Węgryjest wygodniejsza, o wiele mniej sytuacji gdzie trafiałem na korki, m.in często na powrocie Wiedeń, Graz czy "zwężki" na robotach w Austrii. Czasowo wychodzi podobnie, ciut taniej winiety i nocleg wychodzi zazwyczaj taniej na Wegrzech niż w Austrii czy Słowenii.
Z Węgier prowadzi A4, a ze Słowenii A2.
mahum napisał(a):Z Węgier prowadzi A4, a ze Słowenii A2.
Centralnie A1 - z północy.
mahum napisał(a):Wcisnąłem nie to cytowanie, chciałem odpowiedzieć userowi "wielbiciel".
Chodziło mi oczywiście o A1 w Polsce.
mahum napisał(a):Wcisnąłem nie to cytowanie, chciałem odpowiedzieć userowi "wielbiciel".
Chodziło mi oczywiście o A1 w Polsce.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi