kombiak napisał(a):"Każdy ma swoje preferencje"
Jak dotychczas Wrocław -Split jadę przez
Czechy/Austria/Słowenia.
Czytam wątek o (ogólnie ujmując) HU, ale już się
gubię w mnogości wariantów tras.
Ja wiem że można powiedzieć - no to jedz, to też będziesz
wiedział....
Może ktoś podpowie - wyjazd z Wro na noc, jednym
ciągiem, najszybsza, płatne .
kombiak napisał(a):"Każdy ma swoje preferencje"
Jak dotychczas Wrocław -Split jadę przez
Czechy/Austria/Słowenia.
Czytam wątek o (ogólnie ujmując) HU, ale już się
gubię w mnogości wariantów tras.
Ja wiem że można powiedzieć - no to jedz, to też będziesz
wiedział....
Może ktoś podpowie - wyjazd z Wro na noc, jednym
ciągiem, najszybsza, płatne .
Andrzej3777 napisał(a):Mimo że wolę jazdę autostradami w jednym przypadku wybieram Boboszów niż Gorzyczki. 120km mniej brak opłaty za A4 która często się korkuje remonty itp,no i przeważnie szybciej.Google maps z uporem maniaka kieruje na A4 a gdy ustawisz punkt pośredni Boboszów pokazuje szybszy dojazd.Wole autostrady ale tylko wtedy gdy dojadę prędzej jeśli mam jechać dalej i wtym samym czasie lub dłużej dla mnie rachunek jest prosty.
kaeres napisał(a):Jako, że forum się może "skończyć" to muszę już teraz się przekonać co do trasy.
Dotychczas jeździłem CZ-A-SLO.
Mieszkam przy granicy z Chałupkami więc trasa SK-H ma mniej więcej identyczną długość lecz jest po prostu czasowo dłuższa.
Normalnie leci się przez całą Słowację przez Żilinę i na Bratysławę aby dalej wpaść na Węgry w 86.Jeżdżę jedynie w nocy i wizja jazdy nocą przez węgierskie podrzędne drogi średnio mi się podoba.
Wiele razy zamiast popularnej 86 wybierana jest autostrada aż do Budapesztu i Balaton jest mijany ze strony południowo-wschodniej.
Ale żeby się opłacało tak jechać do Słowację trzeba ciąć samymi krajówkami więc zamieniamy siekierkę na kijek, a nawet gorzej bo przez góry trzeba przelatywać.
Czy nocą jest to żmudne i jaka jest trasa przez Węgry aby jak najwięcej po autostradach jechać ale aby długością i czasem wyrównywało się to z jazdą CZ-A-SLO ?
mietas69 napisał(a):Do dids76 jaki jest czas przejazdu od Rediks przez Dolga vas do Mursko Sredisce .Od starego przejścia do 86 przez Lenti jest 50 minut według kamerki.A OD REDIKS MI SIE SKASOWAŁO
kaeres napisał(a):Jako, że forum się może "skończyć" to muszę już teraz się przekonać co do trasy.
Dotychczas jeździłem CZ-A-SLO.
Mieszkam przy granicy z Chałupkami więc trasa SK-H ma mniej więcej identyczną długość lecz jest po prostu czasowo dłuższa.
Normalnie leci się przez całą Słowację przez Żilinę i na Bratysławę aby dalej wpaść na Węgry w 86.Jeżdżę jedynie w nocy i wizja jazdy nocą przez węgierskie podrzędne drogi średnio mi się podoba.
Wiele razy zamiast popularnej 86 wybierana jest autostrada aż do Budapesztu i Balaton jest mijany ze strony południowo-wschodniej.
Ale żeby się opłacało tak jechać do Słowację trzeba ciąć samymi krajówkami więc zamieniamy siekierkę na kijek, a nawet gorzej bo przez góry trzeba przelatywać.
Czy nocą jest to żmudne i jaka jest trasa przez Węgry aby jak najwięcej po autostradach jechać ale aby długością i czasem wyrównywało się to z jazdą CZ-A-SLO ?
kaeres napisał(a):CZ-SK odpada bo płacisz i w Czechach i w Słowacji.
Dla mnie trasa czy to przez CZ czy przez SK to są dwie równoległe trasy i nieco bezsensu płacić za obie.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi