Ja jechałem na Mureck i potem normalnie na Lenart i Ptuj.
Drugą wersję możesz zmodyfikować i jechać dalej na Omrož i Varaždin
http://goo.gl/maps/otQZa
Wtedy mijasz zatłoczone przejście w Macelj
MikolajPOZ napisał(a):Dzień Dobry, wybieram się 07.08 do Chorwacji a dokładnie do Gradac.
mam pytanie z racji , że wybieramy się pierwszy raz to jaką drogę byście polecili ?
chciałbym również ominąć autostradę w Słowacji.
Planuję ruszyć z Poznania , Świebodzin, Czechy , Austria , Słowenia (z ominięciem autostrady) ? ,
z góry dziękuje za wskazówki dotyczące mojej prodróży. Winietę kupię przez internet aby mieć spokojną głowę.
Dzięki
piotrekb_s3 napisał(a):Witam,
Wybieram się na początku sierpnia do Chorwacji. Mam problem o obraniem odpowiedniej trasy. Wyjazd z Łodzi.
Chciałbym pojechać autostradami przez Słowację i Węgry zahaczając o Balaton( kupie winietki). Pomoże ktoś i zaznaczy najlepszą trasę na Google? Chyba że są dogodniejsze trasy omijające autostrady.
Adam,K napisał(a):A ja zaproponuję jeszcze troszkę inaczej z ominięciem Macelja. Jeżdżę tak co roku i niekiedy widuję korek na autostradzie na dojeździe do granicy (autostradę widać z drogi około 300m), a ja jadę pustą drogą i w nosie mam korek. Mianowicie:
Ptuj, Videm pri Ptuju, Cvetlin, Trakoscan.
https://www.google.pl/maps/dir/46.43669 ... m0!1m0!3e0
Michalm2012 napisał(a):Troszkę wysiłku w czytaniu dla jadących pierwszy raz nie zaszkodzi.
Mam wrażenie że niedługo będą tu padały pytania typu:
Mieszkam na ul. Słowackiego w Zgierzu. Jak myślicie która opcja dla mnie będzie lepsza czy jak skręcę z domu w prawo czy w lewo?
el_guapo napisał(a):Michalm2012 napisał(a):Troszkę wysiłku w czytaniu dla jadących pierwszy raz nie zaszkodzi.
Mam wrażenie że niedługo będą tu padały pytania typu:
Mieszkam na ul. Słowackiego w Zgierzu. Jak myślicie która opcja dla mnie będzie lepsza czy jak skręcę z domu w prawo czy w lewo?
Społeczeństwo się robi wygodne lub nieporadne - obstawiam to drugie patrząc na chłopięcia w wieku licealnym, co to wygląda jak dziewczyna bez cycków.
dids76 napisał(a):DonFrogg napisał(a):hehe bardzo trafne spostrzeżenie, dokąd zmierza ten świat?
Po kilku latach na forum, odpowiedział bym Ci ale zaraz dostałbym smutna buźkę przy awatarze
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi