piotrekbeti napisał(a):Co do zwierzaków przy nocnym wyjęździe. 5 razy trasa do Cro i Austria i Węgry Czechy Słowacja. Z zamontowanymi pod zderzakiem gwizdkami-odstraszaczami. I bezproblemowo. Koszt pewnie z 30PLN max.
WojtekKRK napisał(a):Faktycznie jest takie cudo ale czy to działa
dids76 napisał(a):yarko2000 napisał(a):Pytanie do Ślązaków - dlaczego jadąc od Częstochowy np do Żyliny, GM nie kieruje jak kiedyś - S1 przez Bielsko i Zwardoń, tylko A1 przez Czechy?
Wiem że S1 jest w przebudowie, ale czy tam są objazdy? Czy tworzą sie jakieś duże korki przez 24h? Jak zwykle przez tamte tereny będę przejeźdźał ok godz. 23.
S1 w przebudowie i dosyć mocno się korkuje za węzłem z 86, no i standardowo w Pszczynie i Czechowicach na światłach. W nocy raczej nie powinno być problemu. W dzień wybrałbym opcję przez Czechy.
rocker napisał(a):dids76 napisał(a):yarko2000 napisał(a):Pytanie do Ślązaków - dlaczego jadąc od Częstochowy np do Żyliny, GM nie kieruje jak kiedyś - S1 przez Bielsko i Zwardoń, tylko A1 przez Czechy?
Wiem że S1 jest w przebudowie, ale czy tam są objazdy? Czy tworzą sie jakieś duże korki przez 24h? Jak zwykle przez tamte tereny będę przejeźdźał ok godz. 23.
S1 w przebudowie i dosyć mocno się korkuje za węzłem z 86, no i standardowo w Pszczynie i Czechowicach na światłach. W nocy raczej nie powinno być problemu. W dzień wybrałbym opcję przez Czechy.
Dodam jeszcze, że odcinek S1 omijający Zwardoń będzie gotowy w Przyszłym roku, ale z tego tytułu jest tam ruch wzmożony przez wolno poruszające się ciężarówki, dlatego też GM prowadzi na A1. No i tak jak DIds76 pisał okolice Dąbrowy Górniczej są rozkopane, z dwóch jezdni zrobili jedną z 2 czy 3 rondami, ale tylko godziny szczytu są tam tragiczne, wieczorem już masz luz, tzn zwalniasz do tych przepisowych 40-50km/h
wielbiciel napisał(a):rocker napisał(a):dids76 napisał(a):yarko2000 napisał(a):Pytanie do Ślązaków - dlaczego jadąc od Częstochowy np do Żyliny, GM nie kieruje jak kiedyś - S1 przez Bielsko i Zwardoń, tylko A1 przez Czechy?
Dodam jeszcze, że odcinek S1 omijający Zwardoń będzie gotowy w Przyszłym roku, ale z tego tytułu jest tam ruch wzmożony przez wolno poruszające się ciężarówki, dlatego też GM prowadzi na A1. No i tak jak DIds76 pisał okolice Dąbrowy Górniczej są rozkopane, z dwóch jezdni zrobili jedną z 2 czy 3 rondami, ale tylko godziny szczytu są tam tragiczne, wieczorem już masz luz, tzn zwalniasz do tych przepisowych 40-50km/h
Tylko że w piątki w godzinach wieczornych na S1 w D.G. też jest spory koreczek. Dlatego lepiej zaraz jechać na A1 do Żor, tu na 81 Skoczów (Pawłowice), potem Cieszyn i dalej kierunek Żylina. W ten sposób omija się wszelkie śląsko-zagłębiowskie utrudnienia drogowe obecnie występujące.
yarko2000 napisał(a):Pytanie do Ślązaków - dlaczego jadąc od Częstochowy np do Żyliny, GM nie kieruje jak kiedyś - S1 przez Bielsko i Zwardoń, tylko A1 przez Czechy?
piotrekbeti napisał(a):G w aucie żarówki Osram zmienione na Vision Plus60 bo moim zdaniem o kilkanaście metrów poprawiają widoczność
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi