qra69 napisał(a):to w tym roku także przez Węgry dzięki dids76 za podpowiedź trasy, Żylinę zamienię na Ostravę, myślę, że to będzie dobrze wydane 440Kc
ŁukaszCiupa napisał(a): A propos Orbana - ani nie zachęcam ani nie odradzam jazdy czy wczasów w HU bo nie jestem zwolennikiem podejścia typu: zrobię mamie na złość i odmrożę sobie uszy (pojadę droższą drogą).
woojtekg napisał(a):
W naszym przypadku przez Austrię taniej akurat. Winiety tylko w Austrii zamiast Słowacja+ Węgry.
Waldkosos napisał(a):A jechał ktoś przez Niemcy?.Niby dalej z zachodniej Polski o 100-150 km ale szybciej bo cały czas prawie do Monachium autostrady.
No bo tam się płaci za przejazd tunelami dodatkowo. Winietkę i tak musisz mieć plus właśnie ta opłata za tunele. Karavankel Tunel na granicy AT/SLO też oddzielnie płatny.Chris_M napisał(a):Waldkosos napisał(a):A jechał ktoś przez Niemcy?.Niby dalej z zachodniej Polski o 100-150 km ale szybciej bo cały czas prawie do Monachium autostrady.
Chyba tylko ze Szczecina by się opłacało jechać przez Niemcy.
A poza tym, gdybyś jechał przez Monachium, to przez Austrię na odcinku z Flachau prawie do Spittal an der Drau jedziesz autostradą A10, która jest dodatkowo płatna 13 EUR (winiety jej nie obejmują).
marekkowalak napisał(a):woojtekg napisał(a):
W naszym przypadku przez Austrię taniej akurat. Winiety tylko w Austrii zamiast Słowacja+ Węgry.
A Czechy?
Te zakrętasy na Suddautobahne nie są takie złe, dopóki się tam nie jedzie w deszczu. Ja raz na powrocie trafiłem w tamtym miejscu na ulewę z wyjątkowo niskim pułapem chmur - nie polecam!
Lawliet napisał(a):Witajcie,
Jako, że wakacje się zbliżają zacząłem myśleć o trasie. W tym roku startuję z Krakowa przez Budapeszt. Którą trasą się kierować przez Słowację? Kusi mnie trasa na Sahy bez winiety ale obawiam się stanu słowackich dróg. Dobrze znam trasę przez Bratysławę ale to robienie niezłego koła. Co polecicie?
Pozdrawiam
WojtekKRK napisał(a):nie wleke się za tirem bo jadę nocą , zwierzęta widziałem parę razy ale zazwyczaj pędzi przed Tobą jakiś idiota więc raczej małe szanse jak się podepniesz..
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi