AdamZ napisał(a):Zalewałem w ostatnią sobotę bak swojego diesla do pełna w Mureck w Austrii za 1,15E. Chciałem się tym pochwalić na forum ale widzę że Google wrzuca takie informacje na swoich mapach więc czar odkrywcy się ulotnił. Proponuję zaglądać na mapy i przy odpowiednim powiększeniu można dotrzeć do info o konkretnej stacji benzynowej.
eirik napisał(a):^^^ No właśnie dokładnie o to mi chodzi. Oficjalne info ze strony MSZ brzmi: "W ramach tranzytu możliwe jest zatrzymanie się na stacjach benzynowych i parkingach przy autostradzie. (...) Osoby podróżujące w tranzycie, które planują zatrzymać się w Austrii (np. nocleg, zakupy, wizyta w restauracji, zwiedzanie) musza spełnić warunki opisane w punkcie "Wjazd do Austrii - zasada ogólna".
A to oznacza rejestrację przez internet, w której trzeba podać adres, gdzie będzie się przebywać w Austrii.
Wygląda trochę tak, jakby formularz nie przewidywał takiego scenariusza (rejestracja bez noclegu).
amatus1 napisał(a):Coraz bardziej myślimy nad zmiana trasy z Słowacji-Węgier na Cz-Aus-Slowenia. Kilka razy już jechaliśmy ta trasa i chyba wrócimy do macierzy...Czy możecie polecić jakiś nocleg, najlepiej budżetowy, niedrogi od Mikulova do przejscia Aus-SLO? Wiem, że było nie raz ale może coś nowego się pojawiło:)
buter napisał(a):amatus1 napisał(a):Coraz bardziej myślimy nad zmiana trasy z Słowacji-Węgier na Cz-Aus-Slowenia. Kilka razy już jechaliśmy ta trasa i chyba wrócimy do macierzy...Czy możecie polecić jakiś nocleg, najlepiej budżetowy, niedrogi od Mikulova do przejscia Aus-SLO? Wiem, że było nie raz ale może coś nowego się pojawiło:)
My jedziemy 26 czerwca z Bielska-Białej. Ostatnie 2 razy jechaliśmy przez Węgry, ale jeśli mamy jechać do Budapesztu to chyba też zmienimy plany i przejedziemy przez Czechy, Austrię i Słowenię. W tym roku pierwszy raz jedziemy samochodem na ropę (zawsze było LPG) i dużym plusem jest tanie tankowanie w Austrii co wyrówna wysoką cenę za winietę w Słowenii.
MRK napisał(a):
Eeeeee...., zebyś się nie zdziwił. Właśnie wróciłem z Cro. Zaplanuj sobie tankowanie w Słowenii, jeśli masz taką możliwość, a odpuść sobie Austrię. Słowenia najtańsza. Taniej niż w Austrii i Cro.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi