napisał(a) ulka73 » 28.05.2021 17:15
Gonzales napisał(a):Slavko1974 napisał(a):Mi zależy dowiedzieć się o stanie dróg, czy kręte i czy spotkania ze zwierzyną leśną są czeste.
A Mursko rzeczywiście przegapiłem. Pytanie mam z lenistwa - ten krótki odcinek drogi H7 do zjazdu na Dolga Vas jest bezpłatny?
Drogi spoko, bez większych zakrętów. Co do zwierzyny to może być różnie. Mnie w nocy nigdy nic na Węgrzech na drogę nie wyskoczyło ale za to na powrocie już w Polsce to i owszem (obyło się na szczęście bez kontaktu ze stadem saren).
Co do H7 to potrzebna winieta. Aby pojechać bez niej trzeba zaraz po wjechaniu do Słowenii na pierwszym rondzie wyjechać 2 wyjazdem na drogę równoległą (w sumie to jakby skręcić w lewo) i przez Lendavę, bokiem dojechać na przejście Mursko-Sredisce.
Pozdrowienia.
Wieczorem i w nocy Węgry wyglądają jak wymarłe.. Jechaliśmy w lipcu w ubiegłym roku. Po 22 nigdzie nie zatankujesz, nic nie zjesz, ciemno wszędzie, głucho wszędzie. Jechaliśmy od strony Letenye, M7, potem M70- był jakiś remont a i tak ciemno(!!), potem 86, nocleg jak zwykle w Kormend. Wszyskie wsie, i małe miasteczka praktycznie zero lamp.. Jedzie się niby fajnie, bo pusto, ale ciemno, że oko wykol.. Przez korki na granicy byliśmy dopiero ok 24 na noclegu. Poprosiliśmy o cos do jedzenia, co prawda gospodarz nawet zrobił nam frytki ze schabowym i surówką, ale słono zapłaciliśmy... No ale nic tam.. nie było to w tym akurat momencie wcale ważne..
Pozdrawiam
Ostatnio edytowano 28.05.2021 18:12 przez
ulka73, łącznie edytowano 1 raz