1arek11 napisał(a):Kurcze, widzę że jest coraz większy ruch na granicy Słoweńsko- Chorwackiej. Wyjeżdżam z Wiednia około 4:30 w najbliższą niedzielę i teraz pytanie czy jechać przez Słowenię (jak co roku) czy lepiej przez Węgry. Co poradzicie?
ArielBB napisał(a):Witam. W sobotę wracam z CRO do PL. Co prawda zawsze jadę przez Chorwację i Węgry, ale w tym roku chcemy sobie zrobić postój na Sloweni. Czytałem na stronie ambasady, że trzeba na granicy pokazać dowód pobytu w kraju strefy zielonej albo żółtej. Sprawdzają coś takiego? Jeśli tak to wystarczy potwierdzenie z booking.com?
zajcov napisał(a):12.08 wyruszam z Ełku (warmińsko-mazurskie) do Baska Voda. 12.08 wyjazd 6 rano do Bratysławy przez S8 i A1 Gorzyczki i Czechy z winietą. Przyjazd planowany ok 18.00 Potem 13.08 wyjazd na Węgry przez Szombately a potem na stare przejście Letenye. Pytanko czy na przejściu starym na stacji INA jest LPG ? Rok temu jechałem przez Cz-A-Slo standardowo i bez problemu lecz w tym roku po obserwacji korków wybrałem trasę przez SLO-HU. CZy w razie korków na Letenye?? o ile będą (będę ok godz.11.00 13.08.2020) można bezpłatnie przejechać przez Mursko Sredice bez winiety? CZy sprawdzają te druki entercroatia?
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi