Rekin 11 napisał(a):Nie pamiętam już dokładnie,ale myślę że droga 84,8,74.
Bratwojciech napisał(a):anakin napisał(a):yzedef napisał(a):Co wy z tym zwierzakami ?, tam jakiś park jest czy co ?. Będę tą drogą za chwilę jechał i gdzie ich najbardziej się obawiać ?.
W lesie (przepraszam, ale nie mogłem się powstrzymać)
Jechałem tamtędy wiele razy i nigdy nawet zająca nie widziałem.
Co nie znaczy, że zwierząt nie ma.
Są.
Jak wszędzie indziej.
Jedziesz nocą, a spora część zwierzaków prowadzi taki tryb życia, więc można je spotkać. Wystarczy zdawać sobie z tego faktu sprawę i nie przeginać z prędkością. Kiedyś zrobiłem 3500km. i nic, a sarnę trafiłem na skrócie od Cieszyna do Żor. Raptem 50km. od domu
Rekin 11 napisał(a):Witam wszystkich. Jestem ze Śląska. Chorwacja 4ry Razy Marina,Jesienica, Podgora X2 i początek września (jak będzie Ok) również Podgora. Ostatnim razem spróbowałem jechać przez Słowację i Węgry. Trasa Śląsk- Cieszyn- Bratysława- i tu się zaczyna ,, ściołem,, chyba jak większość autostradę prowadzącą w stronę Budapesztu i to był BŁĄD ! Trzy sarny miałbym na masce nie wspominając o przebiegających lisach. Jechałem w nocy ,ale nawet dzieci , które zawsze śpią z tyłu miały oczy jak pinpongi po pierwszym hamowaniu (sarna) ,ale jakoś się udało. Teraz jak powiedziałem w domu ,, jedziemy do Chorwacji,, jeeee super , zaraz pada pytanie ,,ale nie tamtędy co ostatnio?! Więc ja zapytam Was kochani: Czy droga dalsza na Budapeszt i koło Balatonu jest potencjalne bezpieczniejsza??? I czy cały czas autostradowa?
Dżejan napisał(a):@Habanero, gdzie w tym roku jedziesz? Letenye jest spoko, w razie korka na autostradzie możesz starym przejściem jechać
kolega w innym temacie polecił fajną aplikację BorderWatcher, można śledzić ruch na granicach
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi