Sarkastycznie pytałem dlaczego miałyby być zamknięte, a przecież są.
Teoretycznie powinny być otwarte.
Tak samo mogło być z Breclav, Skąd masz informacje, że jest otwarty na 100 % ?
String napisał(a):Witajcie,
Czy ktoś z forumowiczów, miał okazję niedawno przekraczać granicę z Czechami w Zawidowie? Interesuje mnie (oczywiście w kontekście wyjazdu do CRO za kilkanaście dni), czy nadal utrzymane są obostrzenia w postaci sprecyzowanych godzin otwarcia przejścia tj. Zawidów – Habartice: 4:00 – 8:00, 12:00 – 16:00, 20:00 – 24:00.
Będę wdzięczny za możliwie najświeższą informację
dids76 napisał(a):Wczoraj pisałem do ŚOSG w Raciborzu odnośnie godzin otwarcia przejść granicznych - bo pojawiały się tutaj dziwne informacje na temat godzi otwarcia przejścia Piertowice/Krnov. Dzisiaj otrzymałem odpowiedź:
"Szanowny Panie,
uprzejmie informuję, że z dniem 13.06.2020r. została zakończona przez Stronę polską kontrola graniczna na kierunku wjazdowy do RP. W związku z powyższym nie ma wyznaczonych miejsc do przekraczania granicy państwowej.
Z poważaniem
z up. NACZELNIKA
Wydziału Granicznego
Kierownik
Sekcji Koordynacji Współpracy
Wydziału Granicznego
mjr SG Barbara Chaber "
Tak że jeśli chodzi o stronę Polską to granice można przekraczać wszędzie i o każdej porze tak jak to było przed pandemią
Konradk napisał(a):Będę jechał w nocy 5/6.07 w kierunku Chorwacji. Wyjazd ok. 20 z okolicy Ustronia. Zawsze jeździłem CZ-A-SLO, a teraz kusi mnie trasa przez Słowację i Węgry. Wyjazd z niedzieli na poniedziałek i raczej nie spodziewam się korków ani na jednej ani na drugiej trasie.
Mam kilka pytań.
1. Jak wygląda przejazd przez nieautostradowe odcinki na Węgrzech w nocy? Chodzi mi przede wszystkim o bezpieczeństwo i ryzyko niemiłego spotkania z leśną zwierzyną.
2. Jak wygląda tankowanie na Węgrzech w nocy? 10 lat temu jechałem w nocy przez Węgry i niestety sporym problemem były stacje benzynowe pozamykane po 23. Czy coś się w tej kwestii zmieniło?
3. Czy z Ustronia lepiej kierować się na Żlinę przez Cieszyn czy jechać na Żywiec i Zwadroń?
4. Czy ogólnie polecalibyście trasę przez Węgry i Słowację w nocy czy lepiej po staremu CZ-A-SLO? Rozumiem, że trasa przez Węgry ma taką przewagę, że nie jest ona zakorkowana, ale co przy założeniu, że obie te trasy przebiegałyby bez korków?
No To jak z Brennej to wróć się na S52 i wal na CieszynKonradk napisał(a):A jak ta droga z Ustronia do Trzyńca? GM street view pokazuje mi, że jest dość wąska i kręta, a nie chciałbym żeby mi 2 latek na początku trasy pawia puścił. Dokładnie startuję z Brennej. Przez Cieszyn pokazuje mi taki sam czas, 11 km dalej.
evitek83 napisał(a):Cześć,
w najbliższy weekend wybieramy się na Riwierę Makarska, startujemy z Wawy, zawsze jeździliśmy przez Czechy.
Moje pytanie- kto przejeżdżał w ostatnich dniach przez przejście w Gorzyczkach- proszę napiszcie czy można przejechać przez granicę, czy zawracają, ewentualnie jak długo trzeba czekać, bądź jakie dokumenty są wymagane. Wszelkie, najbardziej aktualne info mile widziane
P.S. Myślę,że taki wątek przyda się wielu osobom planującym wyjazd do CRO, ponieważ info. w necie są bardzo rozbieżna.
Będę wdzięczna za wszystkie wpisy osób które jechały przez Czechy.
Pozdrawiam.
Ewa.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi