jacek73 napisał(a):Witam wszystko wskazuje na to ze pojadę tą trasą https://goo.gl/maps/SDaXnEeedgk5ThSU7 kiedyś już tak jeździłem ale granice przekraczałem w Mikulovie i po przekroczeniu granicy kupowałem winietę na Austrię i Słowenię teraz widzę ze googlemaps kieruje mnie na Brzeclaw mam pytanie gdzie kupię winietę na Austrię i ewentualnie Słowenię przekraczają tam granicę , z wcześniejszych postów wyczytałem ze przejazd przez Mikulov jest możliwy tylko z powodu remontu mogę postać w korku co sądzicie możne jechać przez Mikulov ?
pääkäyttäjä napisał(a):Przez Mikulov nie przejedziesz, chyba że będziesz błądzić (bo dojechać się da, choćby z D2 w Velkych Pavlovicich skręcić zjechać z autostrady) aby się do przejścia dostać ale patrząc na DopravniInfo.cz to lepiej jedź przez Brzecław... .
Trajgul napisał(a):pääkäyttäjä napisał(a):Przez Mikulov nie przejedziesz, chyba że będziesz błądzić (bo dojechać się da, choćby z D2 w Velkych Pavlovicich skręcić zjechać z autostrady) aby się do przejścia dostać ale patrząc na DopravniInfo.cz to lepiej jedź przez Brzecław... .
Nie interesuję się tym na bieżąco ale gdzieś kiedyś czytałem, ze teraz trasa przez Mikulov jest spoko, bo jakąś drogę zrobili do Poysdorfu. Widzę, że jednak trasa przez Brzecław dalej na topie.
jacek73 napisał(a):Witam wszystko wskazuje na to ze pojadę tą trasą https://goo.gl/maps/SDaXnEeedgk5ThSU7 kiedyś już tak jeździłem ale granice przekraczałem w Mikulovie i po przekroczeniu granicy kupowałem winietę na Austrię i Słowenię teraz widzę ze googlemaps kieruje mnie na Brzeclaw mam pytanie gdzie kupię winietę na Austrię i ewentualnie Słowenię przekraczają tam granicę , z wcześniejszych postów wyczytałem ze przejazd przez Mikulov jest możliwy tylko z powodu remontu mogę postać w korku co sądzicie możne jechać przez Mikulov ?
dids76 napisał(a):Trajgul napisał(a):pääkäyttäjä napisał(a):Przez Mikulov nie przejedziesz, chyba że będziesz błądzić (bo dojechać się da, choćby z D2 w Velkych Pavlovicich skręcić zjechać z autostrady) aby się do przejścia dostać ale patrząc na DopravniInfo.cz to lepiej jedź przez Brzecław... .
Nie interesuję się tym na bieżąco ale gdzieś kiedyś czytałem, ze teraz trasa przez Mikulov jest spoko, bo jakąś drogę zrobili do Poysdorfu. Widzę, że jednak trasa przez Brzecław dalej na topie.
Tak, tylko że po stronie czeskiej zamknięty jest most na drodze 52 i jest wytyczony objazd. Więc lepiej jechać przez Brelav
pääkäyttäjä napisał(a):jacek73 napisał(a):Witam wszystko wskazuje na to ze pojadę tą trasą https://goo.gl/maps/SDaXnEeedgk5ThSU7 kiedyś już tak jeździłem ale granice przekraczałem w Mikulovie i po przekroczeniu granicy kupowałem winietę na Austrię i Słowenię teraz widzę ze googlemaps kieruje mnie na Brzeclaw mam pytanie gdzie kupię winietę na Austrię i ewentualnie Słowenię przekraczają tam granicę , z wcześniejszych postów wyczytałem ze przejazd przez Mikulov jest możliwy tylko z powodu remontu mogę postać w korku co sądzicie możne jechać przez Mikulov ?
Przez Mikulov nie przejedziesz, chyba że będziesz błądzić (bo dojechać się da, choćby z D2 w Velkych Pavlovicich skręcić zjechać z autostrady) aby się do przejścia dostać ale patrząc na DopravniInfo.cz to lepiej jedź przez Brzecław... a winietę na Austrię kup przez internet, słoweńską to nie wiem, czy będą mieć (nie wszędzie w Czechach da się ją kupić) - ewentualnie tolltickets.com.
SingSing74 napisał(a):Czy ze względu na zasady tranzytu przez Austrię, jadąc przez Brzecław nie będzie problemu z zatankowaniem i kupnem winiety na stacji OMV w Wilfersdorf?
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi