Studiowali i tam zaczęli swoją działalność artystyczną, zresztą bardzo śmieszną
Jak się jedzie na południe z Cieszyna, to jest Wędrynia ( Vendryne ), gdzie mieszka Ewa Farna
i Nawsie ( Navsi ), gdzie mieszka Halinka Młynkowa
Lednice napisał(a):Z Bielska, Pszczyny, Cieszyna
nikt nie jedzie A1,
tylko na Frydek-Mistek
Poza tym za ten tekst o malo istotnym miasteczku
masz ogromny minus
Lednice napisał(a):Studiowali i tam zaczęli swoją działalność artystyczną, zresztą bardzo śmieszną
Jak się jedzie na południe z Cieszyna, to jest Wędrynia ( Vendryne ), gdzie mieszka Ewa Farna
i Nawsie ( Navsi ), gdzie mieszka Halinka Młynkowa
lednice napisał(a):"Ja bym wycierpiał i zjadł coś konkretnego w Rohlence przed Brnem,
jest tam KFC, McDonald, ale jest też czeska knajpa samoobsługowa, gdzie są pyszne czeskie dania, zresztą bardzo podobne do polskich
Za 20 złotych jest np. kotlet schabowy z napojem
I da się płacić karta, co jest dość RZADKIE w Czechach"
kodzia napisał(a):Kochani, w tym roku pierwszy raz jadę na urlop do Chorwacji i mówiąc szczerze jesteśmy zieleni jeśli chodzi o tak daleką podróż samochodem. Czy ktoś z was mógłby podać alternatywne trasy z Bydgoszczy do Maslownicy k. Zadaru? Na co trzeba zwracać uwagę podczas podróży, gdzie i za ile najlepiej jest kupować winiety? Każda uwaga jest dla mnie bardzo cenna.
kodzia napisał(a):Kochani, w tym roku pierwszy raz jadę na urlop do Chorwacji i mówiąc szczerze jesteśmy zieleni jeśli chodzi o tak daleką podróż samochodem. Czy ktoś z was mógłby podać alternatywne trasy z Bydgoszczy do Maslownicy k. Zadaru? Na co trzeba zwracać uwagę podczas podróży, gdzie i za ile najlepiej jest kupować winiety? Każda uwaga jest dla mnie bardzo cenna.
KrisM napisał(a):kodzia napisał(a):Kochani, w tym roku pierwszy raz jadę na urlop do Chorwacji i mówiąc szczerze jesteśmy zieleni jeśli chodzi o tak daleką podróż samochodem. Czy ktoś z was mógłby podać alternatywne trasy z Bydgoszczy do Maslownicy k. Zadaru? Na co trzeba zwracać uwagę podczas podróży, gdzie i za ile najlepiej jest kupować winiety? Każda uwaga jest dla mnie bardzo cenna.
ale co to znaczy alternatywne? masz już jakąś obraną i szukasz innej?
od nas najlepiej PL - Cz - A - Slo
zatem kwestia, którędy dojedziesz do Czech;-)
paulr napisał(a): Podaj choć jeden argument, dla którego polecasz jechać przez Cieszyn... Oczywiście zwiedzanie Cieszyna raczej nie wchodzi w grę przy trasie 1200 kilometrów zwiedzać w zasadzie mało istotne miasteczko przygraniczne.
paulr napisał(a):A o Cieszyn chodziło mi o to że jak ktoś jedzie 1300 km to raczej nie będzie się zatrzymywać w Cieszynie bo go zwiedzać gdyż po drodze są dużo bardziej interesujące miejscowości:) Co innego będąc w okolicy warto w Cieszynie się zatrzymać:)
kodzia napisał(a):Kochani, w tym roku pierwszy raz jadę na urlop do Chorwacji i mówiąc szczerze jesteśmy zieleni jeśli chodzi o tak daleką podróż samochodem.
jara napisał(a):to wszystko jest opisane na Forum. No i jest Dids76
kodzia napisał(a):Czy ktoś z was mógłby podać alternatywne trasy z Bydgoszczy do Maslownicy k. Zadaru?
kodzia napisał(a):Na co trzeba zwracać uwagę podczas podróży
kodzia napisał(a):gdzie i za ile najlepiej jest kupować winiety?
jara napisał(a):
Nie, to znaczy podać kilka tras. Nie wiesz Kris jak to jest? Ale to wszystko jest opisane na Forum. No i jest Dids76
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi