Re: TRASA 2019 Wieliczka - Brodarica (SZYBENIK)
napisał(a) majkelfm » 20.05.2019 07:31
caymann6 napisał(a):CZeść wszystkim.
...
Zamierzam jechać trasą na słowację - żylina bratysława - gyor M15, m85, m86- zagrzeb
Prosze o info czy trasa dobra - czy lepiej wybrać się na austrię - graz i słowenia. Jade na noc ze względu że jedziemy z małymi dziećmi więc zależy mi aby przejechać w miare szybko
Cześć
Ja z drugiej strony Krakowa (Zabierzów) jechałem dwa ostatnie lata przez CZ-AUS-SLO do Omisia, więc Szybenik po drodze. Też w czerwcu (dwa lata temu 16.06, rok temu 08.06) Też z małymi dziećmi w ciągu nocy, żeby było jak najszybciej. Czy było szybciej niż przez Słowację i Węgry? Porównania nie mam ale w tym roku pojadę tak samo (14.06). Ostatnie dwa lata było szybko i sprawnie. Jedyne spowolnienie to w 2017 ok. 20min na przejściu SLO-CRO. Czerwiec generalnie jest dość burzowy, obydwa wyjazdy były częściowo w mocnych ulewach. Zwłaszcza rok temu - ok 300km w SLO i CRO cały czas w mega burzach. Szczerze to nie wyobrażam sobie jazdy gdzieś poza autostradą w takich warunkach w nocy.
Wyjazdy ok 16, na 19 jesteśmy na dużym placu zabaw przy centrum handlowym w Brnie żeby dzieci się "wyszumiały" przed nocą a potem już do celu. W Omisiu byliśmy o 7:00 i 5:00. Z właścicielką mieszkania jesteśmy umówieni już na 7:00 więc nie ma problemu z czekaniem na "rozładunek". W Omisiu otwierają cafebary już chwilę po 5:00 więc rok temu dzieci spały w samochodzie a my poranna kawka
Poczytaj wątek cytowany powyżej, dostaniesz sto innych przepisów na dobrą drogę do CRO
Pozdrawiam
Michał