Artur.m napisał(a):a po jakim czasie od zdarzenia? Ja właśnie oczekuję nieoczekiwanych bilecikówDżejan napisał(a):właśnie przyszedł mi mandat 500 CZK
Podobnie... Tyle że z Węgier.
kaeres napisał(a):Kurcze, przyszedł mi mandat z Czech.
Wiem gdzie to było. To był tunel Klimkovice podczas powrotu do domu.
Jestem pewien, że tam był sygnalizator elektroniczny 100km/h przed tunelem (zmieniają go w dzień i w nocy - 80 w dzień i 100km w nocy).
Jechałem tam ok. 3:30 nad ranem.
W mandacie jest napisane, że przekroczyłem o 22km/h (czyli jechałem 102km/h prz 80km/h dozwolonych).
Nie przekraczam prędkości w tunelach i zwróciłem uwagę na znak 100km/h.
Co mogę zrobić ?
Jak im udowodnić ?
bluesman napisał(a):Brawo rady powyżej, zwłaszcza ta : olej
ApropoDefacto napisał(a):bluesman napisał(a):Brawo rady powyżej, zwłaszcza ta : olej
Za to Twoje rady powinni w tvn24 na pasku puszczać....bo są takie rzeczowe i pomocne, że nic tylko przelać kasę w ramach podziękowania ale skoro nie zrozumiałeś, to pomogę jeżeli oleje to i tak nic mu to nie da, tak na prawdę według mnie jest jedno rozwiązanie, zapłacić i zapomnieć (ja bym tak zrobił).
W Polsce jeżeli fotoradar(bo rozumiem że to on zrobił zdjęcie) ma legalizację to niezwykle ciężko jest z nim wygrać a co dopiero za granicą... szkoda zachodu, chyba że mega wysoki mandat to można próbować pisać jakieś odwołania.
bluesman napisał(a):kaeres napisał(a):Kurcze, przyszedł mi mandat z Czech.
Wiem gdzie to było. To był tunel Klimkovice podczas powrotu do domu.
Jestem pewien, że tam był sygnalizator elektroniczny 100km/h przed tunelem (zmieniają go w dzień i w nocy - 80 w dzień i 100km w nocy).
Jechałem tam ok. 3:30 nad ranem.
W mandacie jest napisane, że przekroczyłem o 22km/h (czyli jechałem 102km/h prz 80km/h dozwolonych).
Nie przekraczam prędkości w tunelach i zwróciłem uwagę na znak 100km/h.
Co mogę zrobić ?
Jak im udowodnić ?
Brawo rady powyżej, zwłaszcza ta : olej
3:30 to noc czy dzień ? pytanie retoryczne czyli jechałeś 122 ? a może się mylę ? bazuję na tym co napisałeś ...
kaeres napisał(a): ... Nie przekraczam prędkości w tunelach ...
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi