dodi79 napisał(a):a ta "autostrada 48" jest płatna tylko dla aut powyżej 3,5 T?
Nezpoplatněné úseky:
Dálnice D48 (R48):
- obchvat Příboru (km 30)
- Rychaltice - Frýdek-Místek (exit 38 - km 44)
Pääkäyttäjä napisał(a):dodi79 napisał(a):a ta "autostrada 48" jest płatna tylko dla aut powyżej 3,5 T?
Możesz jaśniej? Masz na myśli R48 (D48/E462): Bělotín – Nový Jičín – Frýdek-Místek – Český Těšín?
Nie, jest bezpłatny w całości, niektóre fragmenty są jednak objęte mytem dla pojazdów powyżej 3.5t.Nezpoplatněné úseky:
Dálnice D48 (R48):
- obchvat Příboru (km 30)
- Rychaltice - Frýdek-Místek (exit 38 - km 44)
idnes.cz napisał(a):Silničáři zavřou pro kamiony havarijní most přes Vodní dílo Nové Mlýny na klíčové silnici I/52 směřující na Vídeň. Nabízí se objížďka přes Břeclav a Znojmo, ty už jsou ale dopravně přetížené. Příští rok bude ještě hůř, most čeká demolice.
Zdroj: https://brno.idnes.cz/silnicari-zavrou- ... pravy_krut
Pääkäyttäjä napisał(a):A propos Czech - most w Pasohlavkach, na drodze nr 52, ten przez zbiornik wodny Nové Mlýný: szykują się ograniczenia na czas prac utrzymaniowych (doraźna naprawa). Jest spora szansa trafić tam ruch wahadłowy - na pewno ciężarówki więcej tamtędy nie pojadą, bo most tego nie wytrzyma a w przyszłym roku zostanie całkowicie zamknięty, zburzony i wybudowany na nowo.
skaecik napisał(a):Witajcie. Mam pytanie o plan trasy.
Tychy - wyjazd ok 12 w piątek, jazda przez czechy, słowenię, austrię postój z kimaniem w aucie już w chorwacji zaraz za granicą ok 5h, rano (ok 3) jazda dalej coby koło południa być na wyspie Pag (cały czas jazda, nie promem), wyjazd piątek 22.06. Trasa tak rozbita ze względu na dzieci 3 i 7 lat.
Miałby ktoś jakieś sugestie?
A i w cro zjadz na senj na jardankę, tam już nie autostradą.
anakin napisał(a):skaecik napisał(a):Witajcie. Mam pytanie o plan trasy.
Tychy - wyjazd ok 12 w piątek, jazda przez czechy, słowenię, austrię postój z kimaniem w aucie już w chorwacji zaraz za granicą ok 5h, rano (ok 3) jazda dalej coby koło południa być na wyspie Pag (cały czas jazda, nie promem), wyjazd piątek 22.06. Trasa tak rozbita ze względu na dzieci 3 i 7 lat.
Miałby ktoś jakieś sugestie?
A i w cro zjadz na senj na jardankę, tam już nie autostradą.
Ja w sumie mam tylko jedną sugestię.
Czechy, Słowenia, Austria,Chorwacja i Senj.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi