yanek37 napisał(a):albo jeszcze można przez Czechy bez winiety
walp napisał(a):dids76 napisał(a):Według mnie jazda przez Czechy ...
No, zależy jeszcze od wariantu trasy w danym kraju, bo jeśli ktoś przecina Czechy z Boboszowa do Mikulova, np. tak, to może te 70 PLN na miesięcznej zaoszczędzić.
robertpeti napisał(a):Witam ostatnio z Krakowa jechaliśmy autostradami przez Czechy, Austrię i Slowenie. Teraz bedziemy wyjeżdżać z Zakopanego i mam pytanie czy lepiej jechać Słowacja ,Austria,Słowenia, Chorwacja czy Słowacja, Węgry ,Chorwacja. Jedziemy na Ciovo Okrug Gornji. Jaką trasę byście zaproponowali( nie chodzi o koszt winietki a czas i komfort).Wyjazd planujemy noca ok24 00
MIREKES napisał(a):Hej,
może ktoś napisac czy ma porównanie z trasy CZECHY-AUSTRIA-SŁOWENIA-MAKARSKA z trasą ZYLINA-BRATYSŁAWA-BUDAPESZT-MAKARSKA. Interesują mnie tylko autostrady. Ostatnie 3 lata - (2015-2017) jeździełem przez Czechy /Austri(Wiedeń) i Słowenię ale to mały dramacik, drogi w Austrii ciemne, wszędzie roboty dopiero za Wiedniem jet ok.
Dodam, że planuję wyjechać z południa Polski w sobotę w godzinah 18-20.
Słyszałem, że trasa o tej porze w sobotę to puste drogi na Węgrzech i praktycznie już od Zyliny już autostrada do samej Makarskiej. Niestety google maps upiera się, że trasa na Czechy i Austrię jest najszybsza?
Będę wdzięczny za info
pozdrawiam
Mirek
MIREKES napisał(a):Hej,
może ktoś napisac czy ma porównanie z trasy CZECHY-AUSTRIA-SŁOWENIA-MAKARSKA z trasą ZYLINA-BRATYSŁAWA-BUDAPESZT-MAKARSKA. Interesują mnie tylko autostrady. Ostatnie 3 lata - (2015-2017) jeździełem przez Czechy /Austri(Wiedeń) i Słowenię ale to mały dramacik, drogi w Austrii ciemne, wszędzie roboty dopiero za Wiedniem jet ok.
Dodam, że planuję wyjechać z południa Polski w sobotę w godzinah 18-20.
Słyszałem, że trasa o tej porze w sobotę to puste drogi na Węgrzech i praktycznie już od Zyliny już autostrada do samej Makarskiej. Niestety google maps upiera się, że trasa na Czechy i Austrię jest najszybsza?
Będę wdzięczny za info
pozdrawiam
Mirek
Gofer83 napisał(a):Na upartego to można dojechać na miejsce bez winiet i bramek ale mija się to z celem
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi