napisał(a) amatus1 » 13.01.2018 17:24
Bratwojciech napisał(a):amatus1 napisał(a):Sing, powiem tak kwestia czasu nie gra mega ważnej roli ale wiadomo im szybciej tym lepiej...dla mnie najgorzej to przez PL przelecieć:(. Liczyłem, że jak ok 03.00 wyjadę to na 15-16 będę w hotelu...szybciej i tak za bardzo się nie da bo w hotelach od ok 14 można się kwaterować. Ja też sam prowadzę, żona unika tras jak ognia...
. Ja przez Czechy chyba pojadę E 75 ponoć jest darmowa i później na Słowację. Słowacja i Węgry to już nie taki duży koszt jak np. Słowenia. Nie wiem jednak do końca którą trasę wybrać: czy wskakiwać od razu na Słowację i czy jednak jechać E75. Czytałem, ze w Słowacji i na Węgrzech są elektroniczne winiety a to juz jest sporym udogodnieniem...nie trzeba szukać na stacjach...
E 75 jest darmowa,ale masz wariant lepszy i szybszy, jak pisał kolega wyżej. Z Bielska S1 na Zwardoń i dalej Żylina-Bratysława-Budapeszt.Na oba kraje winieta elektroniczna.
Też brałem taka opcje pod rozwagę, nie wiem czemu ale wujek google często mi zmienia zdania i wskazuje inne trasy:). Patrząc na trasę to myślałem, że może lepiej jechać z Bielska-Żylina-Trenczyn-Trnava i tu na południe na Komarno ale widzę, że kolega z Górnego Śląska odradza:).Pal licho odskocznia od autostrad, najważniejszy jest czas i wygoda:). rozumiem, że jechałeś tą trasą?
Z Budapesztu planujemy jechać na Jeziora Plitvickie. Były już kilka razy w planach ale nigdy się jakoś nie udało. Ostatnio to w samej cro zrezygnowaliśmy z planu gdyż za szybko nam minęła trasa i pruliśmy do końca:). Wracając do trasy z Budapsztu to widzę, że biegnie wzdłuż Balatonu:) i wpadamy w cro w Letyney. Są tam jakieś ciekawe widoki po drodze:)?Odległość nie jest duża więc będzie czas chyba na chwile postoju:).