Bratwojciech napisał(a):SingSing74 napisał(a):Zmiany trasy specjalnie się nie obawiam, raczej chodzi mi o zaoszczędzenie czasu. W tej chwili trasy czasowo są porównywalne, a po dokończeniu autostrady może uda się urwać jakiś kwadrans. Wiem, że to niewiele ale przy 15 godzinach w trasie ostatnie minuty liczą się podwójnie
Co do autostrady w Słowenii. Liczę na to co jest w miarę realne. Prędzej skończą autostradę niż Chorwacja wejdzie do strefy, choć sam bym tego sobie życzył.
Wybierając wariant przez Czechy, Austrię, Słowenię można założyć, że będzie szybciej. Jednak wybierasz się jak pisałeś w szczycie sezonu i właśnie to powoduje, że z tą szybkością dotarcia do celu może być różnie. Nie jest żadną tajemnicą, że na tej trasie jest największe natężenie ruchu. Przy wariancie przez Węgry pierwszy jakiś korek możesz napotkać w okolicach Zagrzebia. Wybierając ten wariant jadąc autostradą nadkładasz trochę kilometrów. Wybierając 86 też wiadomo, szału nima. Wynika z tego, że tak źle i tak niedobrze.
andywiki napisał(a):Witaj zabekrafal a jeździłeś przez Cz-A-S ? Pytam bo widzę że jeździmy praktycznie z tego samego miejsca i w 2018 może też bym tak pojechał.
andywiki napisał(a):Witaj zabekrafal a jeździłeś przez Cz-A-S ? Pytam bo widzę że jeździmy praktycznie z tego samego miejsca i w 2018 może też bym tak pojechał.
kamyl22 napisał(a):Witam wszystkich panowie i panie mam pytanie a mianowicie mam dylemat jaką trasę wybrać do Chorwacji w terminie 27.12.2017-07.01.2018 wyjazd z Tomaszowa Mazowieckiego do Zadaru. Mam obawy co do trasy:
- zima więc obawiam się górskich podjazdów;
- czy obowiązkowo brać łańcuchy.
Nie jechałem jeszcze zimą więc może ktoś poleci mi jakąś sprawdzoną trasę i podsunie mi jakieś sugestie co do wyboru. Uprzedzając pytania : posiadam auto z napędem na przód zimówki po jednym sezonie oraz preferowane drogi to autostrady. Pozdrawiam i czekam na konkrety.
dids76 napisał(a):srebny napisał(a):podepnę się pod temat ponieważ jest mocno aktywny a chodzi mi o A5 w Austrii,
ostatnio przeglądałem na mapę HERE i już jest zaznaczony kolejny odcinek autostrady omijający Poysdorf
czy może ktoś coś wie na ten temat?
Według zarządcy autostrad w Austrii (ASFiNAG) 25 km odcinek Schrick - Poysrunn ma zostać oddany w grudniu tego roku
https://www.asfinag.at/verkehrssicherhe ... asenhofen/
robinio30 napisał(a):Wybierając trasę przez Słowację i Węgry jest jeszcze jedna opcja o której chyba nikt nie wspomniał.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi