słoń napisał(a):dids76 tak popatrzyłem na ta Twoja trasę i mam pewna wątpliwość. Tak nieśmiało (bo stary wyjadacz z Ciebie) chciałbym stwierdzić ,że chyba na Macejl kierujesz ludzi na nie istniejące już przejście dla tzw."hardkorów".
dids76 napisał(a):słoń napisał(a):dids76 tak popatrzyłem na ta Twoja trasę i mam pewna wątpliwość. Tak nieśmiało (bo stary wyjadacz z Ciebie) chciałbym stwierdzić ,że chyba na Macejl kierujesz ludzi na nie istniejące już przejście dla tzw."hardkorów".
Dzięki za spostrzegawczość To nie ja tylko Gugiel, chociaż nie wiem dlaczego tam poprowadził.
Powinno być tak https://goo.gl/maps/rBchP2LCh9K2
dids76 napisał(a):słoń napisał(a):dids76 tak popatrzyłem na ta Twoja trasę i mam pewna wątpliwość. Tak nieśmiało (bo stary wyjadacz z Ciebie) chciałbym stwierdzić ,że chyba na Macejl kierujesz ludzi na nie istniejące już przejście dla tzw."hardkorów".
Dzięki za spostrzegawczość To nie ja tylko Gugiel, chociaż nie wiem dlaczego tam poprowadził.
Powinno być tak https://goo.gl/maps/rBchP2LCh9K2
cappadonna napisał(a):Cześć,
Widze, że jesteście obcykani w temacie więc podpytam was. Jade Budapeszt - Makarska (do tego momentu droga z PL już obczajona). Na googlach pokazuje mi standardową trase E71 po stronie Węgierskiej przez przejście w Magyarorszag-Hrvatska i E65/E71 po stronie Chorwackiej. Można tak lecieć?
danny napisał(a):Witam,
Wyjeżdżamy z znajomymi do Gradac 02.09 o 20:00. Planujemy jechać tą trasą, mapa w załączniku
Zdecydowaliśmy się na jazdę przez SK i H, ponieważ jest niewielka różnica cenowa w winietach w porównaniu do jazdy przez CZ, AT i SLO. Z racji tego że jedziemy na 11 dni będziemy kupować winiety 30 dniowe na SK i H ( Jeśli chodzi o Węgry to chcemy kupić tutaj winiete tolltickets.com, natomiast forumowicze gdzie polecacie kupić winietę na Słowację ?). Proszę mi powiedzieć, czy ta trasa do której dałem link wyżej jest dobra i czy na tym krótkim odcinku w SLO jest wymagana winieta ? No i gdzie tankować po drodze (auto w benzynie) ?
Ostatnie pytanie. Jeśli już wjedziemy do Chorwacji, to którędy jechać do Gradac, tak aby nie płacić za dużo za Chorwackie autostrady ?
AdamBeata napisał(a):Dostał ktoś mandat z Czech?? W Pohorelicach przy objeździe płatnego odcinka pod Brnem mają dziady fotoradar przy wylocie na Mikulov i chyba delikatnie miałem więcej niż 50 bo zobaczyłem błysk z tyłu, a jak wracaliśmy z Cro to przyjrzałem się tamtej okolicy i rzeczywiście stały dwa radary obok siebie do robienia zdjęć z dwóch kierunków. Za dużo nie przekroczyłem, może 10-15km ale fota jednak poszła
bluesman napisał(a):AdamBeata napisał(a):Dostał ktoś mandat z Czech?? W Pohorelicach przy objeździe płatnego odcinka pod Brnem mają dziady fotoradar przy wylocie na Mikulov i chyba delikatnie miałem więcej niż 50 bo zobaczyłem błysk z tyłu, a jak wracaliśmy z Cro to przyjrzałem się tamtej okolicy i rzeczywiście stały dwa radary obok siebie do robienia zdjęć z dwóch kierunków. Za dużo nie przekroczyłem, może 10-15km ale fota jednak poszła
no tak oni dziady, Ty miszcz biedaczek
AdamBeata napisał(a):Dostał ktoś mandat z Czech?? W Pohorelicach przy objeździe płatnego odcinka pod Brnem mają dziady fotoradar przy wylocie na Mikulov i chyba delikatnie miałem więcej niż 50 bo zobaczyłem błysk z tyłu, a jak wracaliśmy z Cro to przyjrzałem się tamtej okolicy i rzeczywiście stały dwa radary obok siebie do robienia zdjęć z dwóch kierunków. Za dużo nie przekroczyłem, może 10-15km ale fota jednak poszła
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi