rocker napisał(a):Anonim. napisał(a):Na wstępie dodam że to mój pierwszy post na forum więc witam wszystkich serdecznie,
potrzebuje informacji na temat Słowacji, zapewne na forum jest ale interesują mnie aktualne informacje dlatego też proszę o pomoc
30 lipca wyruszam z Krakowa do miejscowości Brodarica, (dalmacja, pomiędzy Zadarem a Trogirem bez pośrednio obok Szybernika) po drodze mam wynajęty nocleg w Budapeszcie więc automatycznie jadę przez Słowację i Węgry wyjeżdżam z kraju w Chyżnem i tu rodzi się pytanie jak ustawię na Słowację unikaj opłat to trasa rośnie mi o 6 min ale trasa się nie zmienia albo nie widzę różnicy czy orientuję się ktoś czy potrzebuję winietę na Słowację w takim razie czy nie spodka mnie żadna niespodzianka na tej trasie ? no i jak z drogą czy w rzeczywistości da się tamtędy jechać z góry dziękuje za pomoc
troszkę nie jasno to napisałeś, przede wszystkim wstaw mapkę którędy chcesz jechać, wtedy coś doradzimy. W tym samym dziale forum jako pierwszy post jest temat poświęcony płatnym drogom i gdzie one obowiązują z podziałem na kraje. Tam znajdziesz napewno odpowiedź na swoje pytanie.
Curtis - dokładnie do Twojego pytania mogę napisać tę samą odpowiedź co koledze powyżej. Nie napisałeś czy chcesz płacić za winietę węgierską?
tomi999 napisał(a):Co z tą plażą w Brodaricy , w której cześci jest remont. Czy od strony Szybenika czy dalej ?
Curtis napisał(a):
Curtis - dokładnie do Twojego pytania mogę napisać tę samą odpowiedź co koledze powyżej. Nie napisałeś czy chcesz płacić za winietę węgierską?
Oczywiście, że tak
monika.tomek napisał(a):A ja mam pytanie czy na Słowacji są jakieś oznaczenia fotoradarów? Bo jadąc zauważyłam tylko tablice które wyświetlały prędkość którą jadę i zastanawiałam się właśnie czy to nie są fotoradary? Mam też pytnie o znaki prędkości ponieważ na Słowacji miałam z nimi problem. Jechalam przez Bratysławę a przed i po małymi wioskami, natomiast wjeżdżając i wyjeżdżając z terenu zabudowanego nie ma wogóle białych tablic z miastem informujących o terenie zabudowanym, sama nazwa miejscowości. I wogóle strasznie mało znaków, trudno było mi się połapać jakie jest akualne ograniczenie. Czy ktoś też mial taki problem?
radzio327 napisał(a):A dokładnie to Wiśniową Chyzne Bratysławą Rajka Nagykanizsa Zagrzeb Karlovac Makarska
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi