Wie może ktoś jak wyglądają roboty na trasie przy Brnie, Mikulov, i Graz ew. inne....szczególnie w porze nocnej?...
Jadę 21.07....o ulubionej porze z piątku na sobotę
blazej_k1 napisał(a): Plan jest taki aby A4 do Gliwic później Rybnik, Ołumuniec, Brno, Bratysława, Balaton. Ktoś jechał taką trasą, albo możne polecić coś innego?
Dziękuje z góry za pomoc.
blazej_k1 napisał(a):Witam
Chcę unikać krętych dróg w Czechach pierwszy raz jak jechałem to leciałem w nocy przez Głuchołazy w Czechach burza i ulewa że auto mi ściągało z błotem .
I lubię takie przeboje ale nie w drodze na wakacje. Od tamtej pory bocznymi drogami nie jeżdżę na wakacje.
Ale dzięki za odpowiedz.
dids76 napisał(a):Jeżeli pojedziesz trasą jaką Ci zaproponował kolega wyżej to na żadne zakręty i dziwne drogi w Czechach nie trafisz. Po ok 2 km od przekroczenia granicy zaczyna się autostrada
Od zjazdu w Krapkowicach do granicy droga też ok.
Pääkäyttäjä napisał(a):Ona już nazywa sie EuroOil - Transeurope to firma transportowa
Pääkäyttäjä napisał(a):Tomala1978 napisał(a):Witam, ponownie wyjazd już niedługo a widzę że prze z Czechy to nie będzie za wesoło .
W piątek i poniedziałek może tak być. Wracałem w zeszły piątek z Ołomuńca i stałem przez pięć minut na zwężeniu (w stronę Polski). W poniedziałek pod Brnem był horror, w następne dni OK.
dids76 napisał(a):Wiem że Transeurope to firma transportowa, mają też swoją stację paliw niedaleko od wjazdu na D1 w Bohuminie. Stacja czynna od 5:00 do 22:00. Jak ktoś do Czech wjeżdża DK78 od Chałupek to jest to alternatywa do zakupu winiet dla EuroOil. Można nawet z D1 zjechać tam po winiety
Stacja jest w tym miejscu https://goo.gl/maps/Md3xmvfDR2C2
saperus8 napisał(a):Ja też ruszam z Oławy ale 26 .08 zależy mi na jak najszybszym dojeździe ale koniecznie przez Węgry .I tak kombinuje i jednak wychodzi mi że muszę jechać- Czechy,Słowacja,Węgry,i Split:) Może jakieś podpowiedzi jak z Dolnego Śląska przez Węgry .Martwią mnie te Czachy.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi