napisał(a) kuba26 » 03.06.2017 08:52
Witam serdecznie
Jestem całkowicie nowy na forum w związku z czym z góry serdecznie przepraszam za wszystkie gafy
Wraz ze znajomymi wybieramy się do Chorwacji 1 raz dlatego rodzi sie wiele pytań. Na większosc z nich znalazlem odpowiedz na fenomenalnym forum Cro.pl(w tym miejscu wszystkim którzy je tworzą dziękuje), ktore wnikliwie wertuje od kilku miesiecy. W czym wiec problem? Z trasą którą mamy sie udac na upragnione wakacje:). Wyruszamy z Konina(Wielkopolskie) i jedziemy w kierunku Riwiery Makarskiej( jedziemy w ciemno w zwiazku z czym nie podaje dokładnej lokalizacji) , termin to 1 września( piątek ) planowana godzina 16. Jedziemy " na raz" bez noclegu . Zdecydowana większość trasy pokonywana będzie w nocy dlatego wolałbym jazdę autostradami. Pierwotnie zakładałem jazdę przez CZ i A ale im więcej czytam tym mam większe wątpliwości. W tej chwili skłaniam się ku drodze przez S i H .i tu pojawiają się pytania: Zakładając że będziemy jechać do w nocy z piatku na sobotę a wracać w ciągu dnia w sobotę 9.09 która droga będzie optymalna? Jeśli chodzi o jazdę o nocy nie ma problemu jednak z racji 1 wyjazdu wolałbym nie kluczyć bocznymi drogami ( głównie ze względu na możliwość bliskiego spotkania z jakąś sarna itd) . Zakładam że przy opcji CZ A SŁ kupuje winiety na A i CZ a przy opcji S i H kupuję winiety na S i H . Bardzo proszę o rade. Do wyjazdu zostało jeszcze trochę czasu ale jako człowiek odpowiedzialny za wybór trasy wole być przygotowany
Z góry dziękuje za sugestie:))