Tomala1978 napisał(a):Chyba to oleje i pojadę jak zwykle przez Czechy Austrię pomyślę nad ominięciem Brna i Olonuńca bo tam są największe postoje . A wjazd do CRO przez Cvetlin
W Ołomuńcu i Brnie nic się nie dzieje - chyba, że planujesz zjechać z autostrady do miasta.
oldGIZMO napisał(a):Droga przez Węgry ma sens o ile pojadę przez Cieszyn i Cadca - Żylina i dalej..
Jest jeszcze możliwość przez Czechy( Ostrawa ... Ostrawica )i Słowację wjeżdżając na autostradę w pobliżu miejscowości Bytcza przez Makov i tylko nie wiem jaka to droga względem jazdy ( np. roboty ) i opłat wygląda ; bo nie mam zamiaru opłacać czeskiego platka ...
Do Ostravicy jeżdżę dość regularnie. Jedzie się całkiem spoko, droga głównie przez lasy, pola, wioski. Od FM do granicy - bezpłatna (droga nr 56 i 35). Ruch - średni, fotoradarów nie przyuważyłem (poza tymi, które pokazują aktualną prędkość i nakazują zwolnić ale są tylko terenie zabudowanym), dopiero potem przed samą granicą, po połączeniu się z drogą nr 35, pojawia się więcej "tirów". Robót żadnych nie pamiętam - przy zalewie Šance trzeba uważać - od roku coś przy zalewie budują także plącze się tam trochę sprzętu i ciężarówek. Czy o to Tobie chodziło?