napisał(a) bafflo » 19.04.2017 09:22
[quote="travel"]W tym roku po raz kolejny Chorwacja
Wyjeżdżamy 5.09 we wtorek ok.4 rano z Dolnego Śląska.
Jak dotąd zawsze jechaliśmy przez Brno i Wiedeń, zawsze we wrześniu i w środku tygodnia. I zawsze były korki we Wiedniu, Poysdorfie . A po ostatnim wyjeździe dodatkowa pamiątka w postaci mandatu w wys.50 euro za przekroczenie prędkości o 13 km/h na obwodnicy Wiednia.
Poważnie zaczęłam się zastanawiać nad trasą przez Brno, Bratysławę , Węgry trasą 86 i przez przejście graniczne z Chorwacją w Letenye.
Czy ktoś może jechał tą trasą? Interesują mnie szczególnie Węgry, bo nigdy tędy nie jechałam.
Czy skróty na trasie przez Węgry mają sens tj.jaki stan nawierzchni, czas przejazdu ,jak są oznaczone boczne drogi na tej trasie itp.
Witam. My juz dwa lata z rzedu jezdzimy ta trasa. Bocznymi mozna jechac smialo, nawierzchnia podobnie jak w Pl na krajowych drogach raz lepsza raz gorsza. My w tym roku tez lecimy przez wegry ta trasa tylko ze wykupujemy winiety koszt okolo 70 zl na miesiac i jedziemy ciagle autostradami okolo godziny do przodu. Na Wegrzech duzo miejscowosci z ograniczeniami, Policji malo, ale w tym roku juz trzeba uwazac na fotoradary bo pocztowke mozna dostac ( policje krajow eu podpisaly porozumienie o udostepnianiu danych i moga przyslac mandat nawet do pol roku). Osobiscie polecam trase Pl, Slowacja, w
Wegry, Chorwacja, nawet jesli wykupi sie winiety na wszystkie kraje to i tak taniej wychodzi niz przez austrie slowenie i czechy. A i jeszcze jedno dwa razy jechalismy i nigdy nie trafilismy na jakies wieksze korki. W zeszlym roku stalismy na calej trasie lacznie 2h wliczajac godzine w Pl.