yzedef napisał(a):...Martwi mnie tylko odcinek w PL od Bielska-Białej do Zyliny (i to bardziej w drodze powrotnej bo jednak przez Czechy do Siewierzy to jedzie się expresem autostradką). Jeszcze zastanawia mnie jak (w którym miejscu) wjeżdżacie na autostradę w Cro kiedy skracacie sobie drogą przez Słowenię ?. Bo chyba jednak nie warto na Węgrzech objeżdać ten niewielki cypelek Słoweński autostradą ?.
romuald22 napisał(a):yzedef napisał(a):...Martwi mnie tylko odcinek w PL od Bielska-Białej do Zyliny (i to bardziej w drodze powrotnej bo jednak przez Czechy do Siewierzy to jedzie się expresem autostradką). Jeszcze zastanawia mnie jak (w którym miejscu) wjeżdżacie na autostradę w Cro kiedy skracacie sobie drogą przez Słowenię ?. Bo chyba jednak nie warto na Węgrzech objeżdać ten niewielki cypelek Słoweński autostradą ?.
A dlaczego Cię martwi jazda drogą ekspresową z B-B do Węgierskiej Górki? Przecież tym odcinkiem śmiga sie szybko i bezproblemowo.
Potem jest kawałek przez obszar zabudowany ale potem znowu droga ekspresowa do Zwardonia. Na wiosnę Słowacy oddają autostradę ze Zwardonia do Svrčinovca. Stąd masz niecałe 40 km do Żyliny całkiem dobrą drogą, a potem już słowacka autostrada.
Jadąc przez cypel Słowenii (oczywiście z objazdem autostrady - co jest banalnie proste i wielokrotnie na forum opisywane) na autostradę chorwacką wjeżdża się TUTAJ.
Dzięki Romuald, zanotowane . Martwi mnie ten odcinek, bo nie lubię odcinka Siewierz-Czestochowa (a na mapie wygląda on podobnie), a dokładniej fotoradarów... drogę powrotną robię też na raz i do Polski wjeżdżam po całodziennej podroży około 24-1 w nocy tak więc autostradą te 140km/h jedzie się bezstresowo niż lokalnymi wypatrując fotoradarów. No nic kupe czasu jeszcze ale raczej Wiedeń tym roku sobie odpuszczę.
wielbiciel napisał(a):Dzięki Romuald, zanotowane . Martwi mnie ten odcinek, bo nie lubię odcinka Siewierz-Czestochowa (a na mapie wygląda on podobnie), a dokładniej fotoradarów... drogę powrotną robię też na raz i do Polski wjeżdżam po całodziennej podroży około 24-1 w nocy tak więc autostradą te 140km/h jedzie się bezstresowo niż lokalnymi wypatrując fotoradarów. No nic kupe czasu jeszcze ale raczej Wiedeń tym roku sobie odpuszczę.
Masz rację ze cie martwi gdyż mają w Częstochowie remontować DK1, dalszy ciąg remontu drogi przez miasto. Sorry ale nie pamiętam na jakim odcinku wydaje mi się że dot. części wyjazdowej na południe.
adrianek90 napisał(a):A że tak jeszcze zapytam. Gdzie tankujecie po drodze? Lepiej w Chorwacji czy Węgrzech?
Mosqito napisał(a):adrianek90 napisał(a):A że tak jeszcze zapytam. Gdzie tankujecie po drodze? Lepiej w Chorwacji czy Węgrzech?
PB:http://www.e-petrol.pl/notowania/rynki-zagraniczne/stacje-paliw-europa/pb95
ON:http://www.e-petrol.pl/notowania/rynki-zagraniczne/stacje-paliw-europa/on
Posortuj po cenie PLN za litr i sprawdź sobie dzień przed wyjazdem.
Na stacjach przy autostradzie z reguły ciut drożej.
Mosqito napisał(a):adrianek90 napisał(a):A że tak jeszcze zapytam. Gdzie tankujecie po drodze? Lepiej w Chorwacji czy Węgrzech?
Posortuj po cenie PLN za litr i sprawdź sobie dzień przed wyjazdem.
Na stacjach przy autostradzie z reguły ciut drożej.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi