paulr napisał(a):Bo z Brna jedzie się na Bratysławę i zjazd na Breclav i nie jedzie się przez paysdorf przy okazji jedzie się dłużej autostrada a jest tylko chyba 3 km dalej.
andywiki napisał(a):paulr napisał(a):Bo z Brna jedzie się na Bratysławę i zjazd na Breclav i nie jedzie się przez paysdorf przy okazji jedzie się dłużej autostrada a jest tylko chyba 3 km dalej.
Na pewno dobra uwaga z tym Breclav przez Węgry też mi wychodzi dalej w kilometrach( jadę z Katowic ) ale nie wiem czy nie będzie szybciej ,oczywiście to jest tylko czysta teoria.
dids76 napisał(a):Może dlatego że nigdy nie trafiłem na jakieś większe korki na trasie Cz-A-Slo zawsze wybieram tę trasę. Staram się też tak zaplanować wyjazd żeby nie jechać w czasie największego ruchu. Chociaż są sytuacje których nie przewidzisz.
andywiki napisał(a):Czytam sobie tak wasze posty i też się zastanawiam czy w tym roku nie będzie inaczej czyli przez Węgry a mianowicie tak jak Mariusz pisze jedynym jak dla mnie minusem jest dojazd do Żyliny a później gonił bym cały czas autostrada ,lub delikatny skrót w 81.
Po jeździe przez Cz,A w 2016 aż tak kolorowo to nie wyglądało fotoradary,remonty w tak dużo miejsc po prostu spowalniają (ale wiadomo muszą być ) po zatem jak dla mnie z Mikulowa do Poysdorf też idzie powoli później objazd wiadomo odskocznia od autostrady ale z Ptuja do granicy jest remont a objazd jak dla mnie drogami wewnętrznymi tymi wąskimi to strata czasu (chyba że autostrada stoi to co innego )
Pisze to bo będę jechał chyba w sierpniu 18go w piątek do południa a wracał w sobotę na 26go na wieczór.
To są tylko moje spostrzeżenia co do trasy.
dids76 napisał(a):No właśnie dojazd do Żyliny odpycha mnie od trasy przez Słowację, choć wiem że trasa wielbiciela jest inna i jak zdecyduję się nad jazdą przez Węgry to jego wariantem
Co najmniej raz w tygodniu jeżdżę z Raciborza do Bielska i często przez Karwinę i Cieszyn. Do Cieszyna trasa zajmuje mi godzinę, do Żyliny zapewne zejdzie następna. Z domu w dwie godziny bez większych problemów jestem w Brnie, więc jakoś nie mam argumentów za ta trasą. Chyba że do lata wyskoczą jakieś wielkie remonty w Czechach .
Grzegorz81 napisał(a):@Wielbiciel bardzo Ci dziękuję za wskazówki, mam jeszcze parę pytań ale mam za krótki staż na forum i jeszcze nie mam uprawnień do wysyłania PW, mógłbyś proszę na PW podać Twój adres e-mail ?
Właśnie z tych powodów lepiej przez Węgry, jedynie nie odbijał bym na 81 w tej chwili zupełnie nie ma sensu, 86 jest dwupasmową drogą do Szombathely i dalej wyremontowaną do samej granicy w Redics.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi