dids76 napisał(a):Mam czas do 23 czerwca na przemyślenie trasy
Tomala1978 napisał(a):To ja chyba też odpuszczę ten Ptuj, choć bardzo lubię tą drogę taka odskocznia od autostrad -pobudka bo zawsze jadę na noc.
kojacek napisał(a):Jeździłeś drogą 230 przez Radenci i Ljutomer a później wokół Varaždinu i wjeżdżałeś na A4 w stronę Zagrzebia?
kojacek napisał(a):Jeździłeś drogą 230 przez Radenci i Ljutomer a później wokół Varaždinu i wjeżdżałeś na A4 w stronę Zagrzebia?
kojacek napisał(a):dids76 napisał(a):Mam czas do 23 czerwca na przemyślenie trasy
I bieżącą analizę tego, co się dzieje po drodze. W zeszłym roku jechaliśmy w obie strony tradycyjnie MLP i nie było problemów. W tamtą na granicy Slo/Cro byliśmy chyba w okolicach 20 lipca koło 6 (nie pamiętam), a w drodze powrotnej-chyba koło 4 po południu. Też płynnie poszło prze teren budowy. W obu wypadkach podróż odbywała się w dni robocze.Tomala1978 napisał(a):To ja chyba też odpuszczę ten Ptuj, choć bardzo lubię tą drogę taka odskocznia od autostrad -pobudka bo zawsze jadę na noc.
Jak widzisz-w zeszłym roku jechałem tamtędy i nie było problemów. W tym roku pewnie będzie podobnie. Zależy o której będziesz jechał i jaki to będzie dzień tygodnia.
Grzegorz81 napisał(a):Witam zmotoryzowanych CroManiaków,
powoli planuję trasę Knurowa do Chorwacji chociaż urlop zaczynam dopiero 24 czerwca, będzie to moja pierwsza tak długa trasa, raczej zdecyduję się na ominięcie Słowenii i teraz pytanie jaką polecacie trasę (mam LPG) z jakąś przerwą na obiad na Węgrzech ?
1mario_p napisał(a):Ja mam zamiar wyjechać w sobotę 15.07, ok 21:00.
Zastanawiam się jak wygląda sprawa z tankowaniem na objeździe, parę lat temu jedno z aut którymi jechaliśmy musiało tankować i był w nocy problem w Słowenii, automat w Gornej był zepsuty i musieliśmy czekać do 6:00 rano na otwarcie stacji. Dalej zamykają na noc?
Grzegorz81 napisał(a):Witam zmotoryzowanych CroManiaków,
powoli planuję trasę Knurowa do Chorwacji chociaż urlop zaczynam dopiero 24 czerwca, będzie to moja pierwsza tak długa trasa, raczej zdecyduję się na ominięcie Słowenii i teraz pytanie jaką polecacie trasę (mam LPG) z jakąś przerwą na obiad na Węgrzech ?
dids76 napisał(a):Może dlatego że nigdy nie trafiłem na jakieś większe korki na trasie Cz-A-Slo zawsze wybieram tę trasę. Staram się też tak zaplanować wyjazd żeby nie jechać w czasie największego ruchu. Chociaż są sytuacje których nie przewidzisz.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi