bluesman napisał(a):Od dłuższego czasa jest uruchomina piękna obwodnica Bardejowa trzeba tylko baardzo uważać na jej koniec jadąc od strony Polskiej lub początek jadąc od strony Preszowa.
coglin napisał(a):Witam wszystkich.
Wybieram się w na koniec czerwca pierwszy raz do Chorwacji i zastanawiam się jaką trasą pojechać.
Na 90% jestem zdecydowany jechać przez Słowację i Węgry.
Wyjazd w niedziele z Krakowa. Jazda na dwa razy. W niedziele dojazd do granicy/za granice HU-HR, nocleg i w poniedziałek jazda do Podacy.
Pytanie brzmi, która trasa na odcinku właśnie Słowacja - Węgry - Chorwacja, jest optymalna pod względem wygoda/czas?
Winiety Słowacja, Węgry mam wliczone w budżet.
nr 1 - Kraków - Chyżne - Rużomberk - Zwoleń - Sahy - Budapeszt - Letenye
nr 2 - Kraków - Zwardoń - Trenczyn - Bratysława - Janossomorja - Csorna - Szombathely - i dalej drogą 86
nr 3 - jakaś inna - jaka?
Do wersji trasy nr 2 mam pytanie: jak najlepiej wjechać do Chorwacji? Mapy google pokazują mi przez Słowenie - H7 i A5, ale tam chyba trzeba winiety, co wolałbym uniknąć. Zwłaszcza na tak długim odcinku tej trasy .
Odbić z 86 w Kerkabarabás na Lenti i dalej do M70 i Letenye?
Pääkäyttäjä napisał(a):bluesman napisał(a):Od dłuższego czasa jest uruchomina piękna obwodnica Bardejowa trzeba tylko baardzo uważać na jej koniec jadąc od strony Polskiej lub początek jadąc od strony Preszowa.
Brakuje kluczowej informacji - dlaczego?
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi