Re: Korki po drodze nad Adriatyk i jak ich uniknąć...
napisał(a) Pablowik » 18.07.2016 11:09
Witajcie wszyscy CROmaniacy!!!!!
Mam na imię Paweł i ciesze się bardzo ,iż udało mi się trafić na Wasze wakacyjne forum o Chorwacji. W tym roku wybieram się do tego pięknego kraju, już właściwie nie możemy razem z żoną się doczekać wyjazdu
Od jakiegoś tygodnia przeglądam to forum, szukając ważnych informacji o różnych aspektach wyjazdu i muszę przyznać, że odpowiedzi na wiele nurtujących mnie pytań znalazłem właśnie tutaj!!!
Przeglądają jednak wątki dotyczące jazdy przez Czechy i Austrię, nabrałem wątpliwości o słuszności trasy przez te kraje, pomimo, iż początkowo ten pomysł trasy wydawał mi się ciekawy. Może dlatego, że w 2010 roku jechałem przez Słowację i Węgry i teraz chciałem urozmaicić.
Przechodząc do sedna sprawy moje obawy dotyczą możliwości wpakowania się w korki na remontowanych odcinkach dróg w Czechach i Austrii. Sprawa jest istotniejsza tym bardziej, że wraz z nami jedzie 2 letnie dziecko i nie chciałbym mu fundować dodatkowych godzin spędzonych w foteliku samochodowym.......
Dodatkowo, żeby było ciekawiej mamy już zarezerwowane noclegi w Austrii w tamta stronę i z powrotem, nocleg w pobliżu Wiener Neustadt.
W związku z powyższym mam wielką prośbę, żebyście mi poradzili co do wyboru trasy przejazdu. Czy pozostać przy obecnej: Kielce - Mszana - Ołomuniec - Brno - Wiedeń - Maribor - Zagrzeb - Zadar, czy wybrać lepiej przejazd przez Słowację i Węgry.
Wyjazd mamy ustalony na 5 sierpnia (piatek) godz. 6 rano , nocleg w AU, 6 sierpnia (sobota) od godz. 8 jazda do Zadaru.
Droga powrotna wyjazd z okolic Zadaru 14 sierpnia (niedziela), nocleg w AU, 15 sierpnia od rana dojazd z ok. Wiener Neustadt do Kielc.
Będę wdzięczny wszelkie porady i sugestie.
Z wakacyjnym pozdrowieniem,
Paweł