andywiki napisał(a):Wczoraj wróciłem z Cro przez Cz-A-objazd i napisze tak jak by ktoś pisał że jest tyle zwężek/ograniczeń w Czechach i Austrii to jechał bym przez Słowację i Węgry i współczuję tym co muszą jechać w okresie taki jak np: wekend,godziny szczytu, itp.
Pisz to bo uważam że po to jadę autostrada by jechać te 130km a nie np.90 bo wydłuża to podróż na tak długim przyjeździe i jak by chciał się wlec to wybrał był inna alternatywę przejazdu, oczywiście to jest moje odczucie z przejazdu w dwie strony a każdy zrobi tak jak uważa szerokości życzę .
szaki17 napisał(a):W związku z dużymi korkami na trasie Ostrava-Brno-Bratysława, zastanawiam się jak lepiej jechać: z Ostrawy na Frydek-Mistek i wjechać na D1 w Bytca, czy może przez Cieszyn-Zilina. Jechał ktoś przez Frydek_Mistek Która droga na dzień dzisiejszy lepsza (winietę na Czechy mam więc to nie problem)
fabio007 napisał(a):andywiki napisał(a):Wczoraj wróciłem z Cro przez Cz-A-objazd i napisze tak jak by ktoś pisał że jest tyle zwężek/ograniczeń w Czechach i Austrii to jechał bym przez Słowację i Węgry i współczuję tym co muszą jechać w okresie taki jak np: wekend,godziny szczytu, itp.
Pisz to bo uważam że po to jadę autostrada by jechać te 130km a nie np.90 bo wydłuża to podróż na tak długim przyjeździe i jak by chciał się wlec to wybrał był inna alternatywę przejazdu, oczywiście to jest moje odczucie z przejazdu w dwie strony a każdy zrobi tak jak uważa szerokości życzę .
O remontach w Czechach i Austrii trabią tu cały czas Sam też sygnalizowałem takowe w Wiedniu, między Wiedniem a Grazem i w Czechach (montowanie barier na pasie zieleni).
Autostrady też czasem muszą być remontowane.
andywiki napisał(a):fabio007 napisał(a):andywiki napisał(a):Wczoraj wróciłem z Cro przez Cz-A-objazd i napisze tak jak by ktoś pisał że jest tyle zwężek/ograniczeń w Czechach i Austrii to jechał bym przez Słowację i Węgry i współczuję tym co muszą jechać w okresie taki jak np: wekend,godziny szczytu, itp.
O remontach w Czechach i Austrii trabią tu cały czas Sam też sygnalizowałem takowe w Wiedniu, między Wiedniem a Grazem i w Czechach (montowanie barier na pasie zieleni).
Autostrady też czasem muszą być remontowane.
Tak jak pisałem dla mnie autostrada jest po to by jechać 130km a remonty oczywiście muszą być tylko za całym odcinku przejazdu nie zdawałem sobie sprawy że to tak spowolni.
fabio007 napisał(a):
No niestety. W tym roku sporo tych punktów remontowych w drodze do Chorwacji. Pozostaje tylko uzbroić się w cierpliwość i tak zaplanować przejazd, żeby za długo nie stać, bo której by drogi nie wybrał to i tak się trafi na jakieś remonty.
Pääkäyttäjä napisał(a):szaki17 napisał(a):W związku z dużymi korkami na trasie Ostrava-Brno-Bratysława, zastanawiam się jak lepiej jechać: z Ostrawy na Frydek-Mistek i wjechać na D1 w Bytca, czy może przez Cieszyn-Zilina. Jechał ktoś przez Frydek_Mistek Która droga na dzień dzisiejszy lepsza (winietę na Czechy mam więc to nie problem)
Jakby Ci to napisać...
Za zjazdnost.sk
dids76 napisał(a):No to jeszcze info z Wiednia http://www.asfinag.com/newsroom?-100597 ... -view-full
W okresie od 10.07.2016 do 04.09.2016 będzie na A23 zwężenie do jednego pasa. Tutaj jest propozycja objazdu:
http://www.asfinag.com/documents/10180/ ... 6080397933
dids76 napisał(a):Tak oglądam Twoje trasy i widzę że zawsze HR robicie autostradą, nie chcecie może tego zmienić?
Kilka razy myślałem o jeździe przez Słowację i Węgry ale jakoś odstrasza mnie dojazd do Zyliny, jadąc przez Czechy w tym samym czasie jestem w okolicach Brna W Austrii zjeżdżam na drogę B66 w Ilz i nią jadę do Słowenii, natomiast w Chorwacji z autostrady zjeżdżam w Karlovac i D1 jadę do Splitu. Moja trasa z grubsza wygląda tak:
https://goo.gl/maps/kLrk55PeBSF2
W tym roku raczej zmienię końcówkę Austrii na coś takiego: https://goo.gl/maps/kLrk55PeBSF2
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi