mzwp napisał(a):Witam.
Szybkie pytanie do "starych wyjadaczy".
Ponieważ to dopiero moja druga wycieczka do Chorwacji.
W zeszłym roku wyjeżdżałem z Polski w połowie lipca (dokładnie 3 piątek miesiąca). Postanowiłem zaoszczędzić i ominąć płatny odcinek w SLO. W tym roku jednak jadę do Dubrownika, więc trasa ciut dłuższa, liczy się każda zaoszczędzona godzina.
W zeszłym roku po powrocie z objazdu na właściwą trasę (około 3 nad ranem) stałem +/- 20, 30 minut do granicy.
I tu pojawia się moje pytanie do Was:
Tym razem początek lipca, ale wyjazd w sobotę, te same godziny. Wiem, ze ciężko to przewidzieć, ale w teorii, ruch większy czy mniejszy? Bo poważnie się zastanawiam nad wydaniem 30€ i zaoszczędzeniem tych 30,40 minut, które mogą być zbawienne na końcowych kilometrach.
Pozdrawiam serdecznie.
mzwp napisał(a):Witam.
Szybkie pytanie do "starych wyjadaczy".
Ponieważ to dopiero moja druga wycieczka do Chorwacji.
W zeszłym roku wyjeżdżałem z Polski w połowie lipca (dokładnie 3 piątek miesiąca). Postanowiłem zaoszczędzić i ominąć płatny odcinek w SLO. W tym roku jednak jadę do Dubrownika, więc trasa ciut dłuższa, liczy się każda zaoszczędzona godzina.
W zeszłym roku po powrocie z objazdu na właściwą trasę (około 3 nad ranem) stałem +/- 20, 30 minut do granicy.
I tu pojawia się moje pytanie do Was:
Tym razem początek lipca, ale wyjazd w sobotę, te same godziny. Wiem, ze ciężko to przewidzieć, ale w teorii, ruch większy czy mniejszy? Bo poważnie się zastanawiam nad wydaniem 30€ i zaoszczędzeniem tych 30,40 minut, które mogą być zbawienne na końcowych kilometrach.
Pozdrawiam serdecznie.
mzwp napisał(a):I tu pojawia się moje pytanie do Was:
Lednice napisał(a):Nie wiem, czy znikają
Kto ma daleko do CRO, to na granicy jest dopiero w sobotę po południu, a nawet w nocy.
Pamiętam, że kilka lat temu na początku lipca korki w sobotnie popołudnie były wielkie, informowało o tym słoweńskie radio
Był to początek lipca
Poza tym nie wiemy, czy autor pytania będzie na granicy dokładnie w tym samym czasie co poprzednio
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi