Beata W. napisał(a):Mój mąż jest też doświadczonym kierowcą ( a nawet kiedyś zawodowym autobusu) i zawsze sam jeździ i nie chce żadnej zmiany, ja natomiast w samochodzie też zawsze wszystkiego pilnuję i nie śpię. ....
ciśnienie troszkę mu podnoszę.Ale tylko troszkę
szaki17 napisał(a):ciśnienie troszkę mu podnoszę.Ale tylko troszkę
Wy kobiety, jesteście mistrzyniami w tym
PBC napisał(a):Witam. Widzę, że zdania na temat wyboru Słowacja/Czechy są dosyć podzielone. Niedługo po raz pierwszy jadę do Chorwacji (Pag) i również przede mną stanął ten dylemat. Wyjeżdżam rano 20.06 (poniedziałek) z Krakowa i muszę dostać się do Wiednia (zostaję na jeden nocleg). Mogę wybrać wariant Katowice-Ostrawa-Brno lub Żylina-Bratysława...
romuald22 napisał(a):Ale lubisz szybko czy malowniczo-szybko?
Ja bym pojechał przez Słowację. Bliżej i parę groszy w kieszeni więcej. I ładniej.
Podpytaj jakichś ziomków jak to robią.
Np:
member6839/
albo
member1375/
PBC napisał(a):Dzięki za odpowiedź. Jeśli obie trasy porównywalne to raczej skłaniam się ku tej Słowacji. Niestety jako swieżo zarejestrowany użytkownik nie mogę wysłać wiadomości prywatnych, wiec może zapytam tutaj: Z Krakowa do Żyliny chcę dostać się trasą przez Chyżne - Czy to najlepsze rozwiązanie aktualnie?
anakin napisał(a): Proponuję w Jabłonce jechać na Namestovo.
nowotarżanin napisał(a):anakin napisał(a): Proponuję w Jabłonce jechać na Namestovo.
Czy pojedzie na Namestovo czy Trstene to na jedno wychodzi, a przez Namestovo gorsza droga moim zdaniem.
anakin napisał(a): Nawierzchnia chyba jednak porównywalna..
Meegg napisał(a):Witam, wybieramy się w tym roku po raz 3ci na Chorwację:) tym razem wybór padł na Hvar:)
I tutaj mojw pytanie, ostatnie dwa razy jechalismy Chyzne, Słowacja, Węgry obwodnica Budapesztu, M7 nad Balatonem i autostrada do Splitu. Ale tym razem google usilnie wysła mnie przez Ceszyn, Austrie, Slowenie? czy coś sie pozmienialo na drogach?
Jedziemy na noc, generalnie zależy mi na jak najszybszej trasie, hm, doradzicie cos?
SingSing74 napisał(a):Dziś jechałem z Piekar Śląskich do Lanternacamp koło Poreć. Wyjazd 7:30, na miejscu o 18. Czystej jazdy trochę ponad 9 godzin. Średnia z jazdy zgodnej z przepisami, to okrągłe 100km/h. W Czechach sporo krótkich zwężeń i częstych ograniczeń prędkości, ale jazda w miarę płynna, bez korków. W przeciwną stronę również korków nie było. Płyty to odcinek około 5km, spokojnie do przeżycia. W Austrii, czasem bezsensowne ograniczenia prędkości, lecz najlepsza nawierzchnia i jazda płynna. W Słowenii jest zamknięty odcinek autostrady. Objazd, to odcinek 10 km. przez wiochy 50-70km/h, bez korków. Po drodze kilka ulew w Austrii i Słowenii. Krótki za to intensywne.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi