Delikatesy napisał(a):zrozumiem w moim przypadku
bo mam wysokie auto + trumienka , zaliczy mnie do innej kategorii , ale są to wyjątki.
Zawsze możesz wcisnąc guzik i przyjdzie obsługa, która ew. skoryguje kwotę.
Jak? Nie wiem, ale guzik jest...
el_guapo napisał(a):Delikatesy napisał(a):zrozumiem w moim przypadku
bo mam wysokie auto + trumienka , zaliczy mnie do innej kategorii , ale są to wyjątki.
Zawsze możesz wcisnąc guzik i przyjdzie obsługa, która ew. skoryguje kwotę.
Jak? Nie wiem, ale guzik jest...
grzeslaw napisał(a):hej.
mam pytanie odnosnie tej stacji w Mureck. czy ona jest 24h? bede tam w okolicach polnocy i chcialbym tam zatankowac i kupic winietke. da rade czy raczej otwarta do 22 jak wiekszosc stacji w slowenji?
Gizmowy napisał(a):Pojechałem w Ausrtii przez Ilz i dalej na południe. Trochę śmiszne pola kukurydzy i "zapach" koni, ale w sumie fajne żywopłoty cięte co do milimetra. A w Mureck spotkałem auta widziane wcześniej na autobahnie, więc pewnie nie przyoszczędzili.
mario766 napisał(a):Lechoo napisał(a):Jakie oszustwo, podwójne opłaty - masakra... ludzie się naczytają takich pierdół to i stoją w korkach.
A nie ma podwójnych opłat w kartach kredytowych? To może czas przeczytać regulamin takiej karty.
te kiero napisał(a):Gizmowy napisał(a):Pojechałem w Ausrtii przez Ilz i dalej na południe. Trochę śmiszne pola kukurydzy i "zapach" koni, ale w sumie fajne żywopłoty cięte co do milimetra. A w Mureck spotkałem auta widziane wcześniej na autobahnie, więc pewnie nie przyoszczędzili.
mogę tylko potwierdzić, również tak spotkałem auta wcześniej mnie przed Ilz wyprzedzające, choć domyślam się, że wielu robi postoje w okolicy Graz lub Gralla, i to może opóźniać ich jazdę
mario766 napisał(a):Prawdopodobnie o to chodzi że teraz płatność kartą jest obciążona dodatkowymi kosztami, albo od 01.czerwca albo od lipca, przynajmniej w Polsce, i mówię tu o kartach kredytowych, więc może dlatego nie chcą płacić kartami.
Zresztą jest to niezłe oszustwo po w zasadzie mamy podwójne opłaty, tzn. za przewalutowanie i za samą transakcję.
Pozdrav
Lednice napisał(a):Kupisz, ale nie ma to kompletnie sensu
Czeską kup na pierwszej stacji benzynowej Shell po przejechaniu granicy, austriacką na granicy w Austrii
Chyba, że lubisz płacić prawie 100% drożej, to kup na A1
Szczegóły w tym wątku:
gdzie-konkretnie-kupic-winiete-t43184-945.html
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi