Delikatesy napisał(a):"wspanałą 86" to ironia , czy jest ok.
Przede wszystkim route 86 jest kultowa.
Tu masz 108 stronicowy wątek o niej:
aktualizacja-stanu-wegierskiej-drogi-nr-86-t27834-1605.html
A jeszcze jest kilka innych jej poświęconych
Delikatesy napisał(a):"wspanałą 86" to ironia , czy jest ok.
slavko.v napisał(a):Lucko - to są bramki na autostradzie za Zagrzebiem, gdzie pobiera się bilecik, albo się płaci, gdzie często z sezonie są duuuuuże korki, zwłaszcza w weekendy!
oldGIZMO napisał(a):a propos , boją się zapłacić kartą ..
Lednice, daj procedurkę na płacenie kartą .... please..
Sam mam obawy ... czy podołam.
PWojtek napisał(a):Płatność kartą jest ok tylko jak ktoś jedzie z boxem i ma podwyższone auto to może mu naliczyć różne opłaty bo może auto zakwalifikować do II grupy.
W obie strony Zadar-Pirovac ściągnęło mi prawidłowo 138kn, a w drodze powrotnej za odcinek Zagreb-Maclelj 72kn zamiast 48 - w drodze do CRO ściągnęło prawidłowo. Niby 24kn niewiele, ale poczucie oszustwa niesmak pozostawia. Na bramce z płatnością gotówkową pewnie nie było by problemu. Ktoś już pisał o tym na forum.
PWojtek napisał(a):W obie strony Zadar-Pirovac ściągnęło mi prawidłowo 138kn, a w drodze powrotnej za odcinek Zagreb-Maclelj 72kn zamiast 48 - w drodze do CRO ściągnęło prawidłowo.
dids76 napisał(a):PWojtek napisał(a):Płatność kartą jest ok tylko jak ktoś jedzie z boxem i ma podwyższone auto to może mu naliczyć różne opłaty bo może auto zakwalifikować do II grupy.
W obie strony Zadar-Pirovac ściągnęło mi prawidłowo 138kn, a w drodze powrotnej za odcinek Zagreb-Maclelj 72kn zamiast 48 - w drodze do CRO ściągnęło prawidłowo. Niby 24kn niewiele, ale poczucie oszustwa niesmak pozostawia. Na bramce z płatnością gotówkową pewnie nie było by problemu. Ktoś już pisał o tym na forum.
Ale na bramkach "karcianych" masz przycisk wzywający obsługę, więc jeśli się zorientowałeś że zaliczyło Cię do niewłaściwej kategorii, wzywasz obsługę i wyjaśniasz sprawę na miejscu.
Ps. To nie oszustwo, tylko błąd maszyny która niestety (albo i stety) nie myśli
PWojtek napisał(a):1. Na wyświetlaczu widziałem, że mi nieprawidłowo naliczyło, ale nie dostałem kwitka z maszyny (może papier się skończył a może celowo) więc kiepsko było by wytłumaczyć obsłudze o co mi chodzi,
2. Strata czasu była by większa niż warte te 24 kuny bo jechaliśmy na 3 auta i musiałbym wszystkich wstrzymać do czasu wyjaśnienia i zwrotu kasy, a to się mija z celem wjazdu na bramki do płatności kartą
3. Koledzy za mną też nie dostali potwierdzenia w postaci wydruku, tam gdzie nam naliczało prawidłowo wydruki były na 138kn - może to zbieg okoliczności
dids76 napisał(a):PWojtek napisał(a):1. Na wyświetlaczu widziałem, że mi nieprawidłowo naliczyło, ale nie dostałem kwitka z maszyny (może papier się skończył a może celowo) więc kiepsko było by wytłumaczyć obsłudze o co mi chodzi,
2. Strata czasu była by większa niż warte te 24 kuny bo jechaliśmy na 3 auta i musiałbym wszystkich wstrzymać do czasu wyjaśnienia i zwrotu kasy, a to się mija z celem wjazdu na bramki do płatności kartą
3. Koledzy za mną też nie dostali potwierdzenia w postaci wydruku, tam gdzie nam naliczało prawidłowo wydruki były na 138kn - może to zbieg okoliczności
Z tego co pamiętam, to żeby na bramkach automatycznych dostać wydruk trzeba o niego "poprosić" czyli nacisnąć przycisk
Fakt na A2 różnica niewielka, ale zawsze to 13zł, gorzej gdyby takie coś było na A1.
Ps. W 2012 roku wracaliśmy ze znajomymi którzy jechali Oplem Vivaro i na A1 policzyło ich jak za osobówkę a na A2 już kategorię wyżej
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi