Wróciłem z CRO trasa przez Słowację - Węgry
napisał(a) Pawloo » 13.07.2015 15:34
Dla zainteresowanych garść info z trasy PL->Słowacja->Węgry->Cro wyjazd/powrót 1 tydzień lipca '15
- Słowacja przejazd via Bratysława spoko, winietka do kupienia na OMV w Cadca, ale dla nocnych przejazdów zwróćcie uwagę na datę skasowania, ja jechałem w piątek o 23 w Ćadcy, i pani skasowała mi ważność od piątku, podczas gdy na autostradę w Zilinie wjechałem już w sobotę
- Granica w Rajce i opłata na M15 i M1 - niestety na 100% płatny jest odcinek M15 i M1 można ominąć via Rajka i Mosonmagyaróvár, ja jechałem do granicy i zaraz po przekroczeniu zjechałem na Rajka, ale ku mojemu zaskoczeniu odcinek ten (ok. 400m) oznaczony był jako płatny ! a po zjeździe na Rajka był znak końca opłaty więc poddaję pod wątpliwość, ze M15 do 1-szego zjazdu jest bezpłatna, może lepiej zjechać na węźle Jarovice
- droga 86 - cała 86 jest bezpłatna nawet odcinki ekspresowe, ale na odcinku Kormend Lenti jest remont i są wahadła, poza tym wcześniejsze odcinki 86 są dziurawe i mają ograniczenia do 70, jednak jadąc nocą można "podczepić" się pod grupkę jadącą dynamicznie,
- autostrada CRO - w zasadzie nie ma co tu pisać poza tym że przed wjazdem na bramki (przed bramkami jest ograniczenie prędkości na sporym odcinku) spotkałem się z kontrolą radarową