Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Przez Czechy, przez Austrię, przez Słowację, przez Węgry

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
malyukp
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) malyukp » 19.06.2015 14:43

Ja wyjeżdżam za tydzień w piątek i również zamierzam polecieć "Jedynką" do Makarskiej :) Tylko się zastanawiam którędy pojechać po zjechaniu z jedynki, ktoś poleci jakąś trasę ?
GOLDEN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) GOLDEN » 19.06.2015 14:50

dids76 napisał(a):Ja jadę za tydzień, więc zdążę "zdać relację" z trasy do Twojego wyjazdu :oczko_usmiech: :mrgreen:

Mario...tczymam cię za słowo...postaraj się umieścić ją tutaj... :idea: :mrgreen:
marchos87
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) marchos87 » 19.06.2015 14:51

Jechałem z Pszczyny do Krvavicy 13h razem z postojami. Bardzo spokojnie, średnia prędkość na navi wyszła 99km/h. Wyjechaliśmy o 5 rano na miejscu byliśmy o 18 wieczorem. Tylko w Czechach kilka zwężek i korkowalo sie. Dalej pustki totalne. Na A1 w Cro. nie było widać czasem aut na horyzoncie.

Pozdro
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 19.06.2015 15:25

GOLDEN napisał(a):
dids76 napisał(a):Ja jadę za tydzień, więc zdążę "zdać relację" z trasy do Twojego wyjazdu :oczko_usmiech: :mrgreen:

Mario...tczymam cię za słowo...postaraj się umieścić ją tutaj... :idea: :mrgreen:

Ne ma problema ale raczej bedzie to kontynuacja tego :oczko_usmiech: :mrgreen:
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 19.06.2015 15:26

malyukp napisał(a):Ja wyjeżdżam za tydzień w piątek i również zamierzam polecieć "Jedynką" do Makarskiej :) Tylko się zastanawiam którędy pojechać po zjechaniu z jedynki, ktoś poleci jakąś trasę ?

Jedź "jedynką" do Splitu a potem do Makarskiej "Jadranką" :wink:
sandomingo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sandomingo » 19.06.2015 16:17

dids76 napisał(a):
Też rozważałem taką trasę, ale w tym miejscu https://goo.gl/maps/kqnrA mam tradycyjne miejsce postoju i reszta załogi nie wybaczyła by mi jak bym tamtędy nie pojechał. Ja sobie zresztą chyba też nie :oczko_usmiech:

Pri Mici 8) Też się tutaj zatrzymujemy, choć w tym roku żonka coś wspomina, że chciałaby zmienić na Siwą Czaplę. Ale zobaczymy :D
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 19.06.2015 19:45

malyukp napisał(a):Ja wyjeżdżam za tydzień w piątek i również zamierzam polecieć "Jedynką" do Makarskiej :) Tylko się zastanawiam którędy pojechać po zjechaniu z jedynki, ktoś poleci jakąś trasę ?

raz jechałem 1ką do Sinj, a potem odbiłem na 60tkę i w Cista Provo dopiero odbiłem na Sestanovac, wtedy nie było jeszcze tunelu Sv.Ilija więc wjazd na Jadrankę był serpentynami k. Breli;
ale zwykle 1ką w stronę Splitu i wjazd na autostradę w Dugopolje
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 19.06.2015 20:09

Wracać chcę właśnie przez Makarską i zastanawiam się czy jechać Jadranką na Split i tam na 1,czy w Breli na drogę 39 i dalej 60. Zapewne zdecyduję jak już będę jechał :oczko_usmiech:
sezamek1
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) sezamek1 » 19.06.2015 21:09

dids76 napisał(a):
te kiero napisał(a):po drodze 66 zamiast na Mureck można jechać na Bad Radkersburg i potem w SLO do Chorwacji wjechać pustymi przejściami Ormoż lub Sredisce ob Dravi

Też rozważałem taką trasę, ale w tym miejscu https://goo.gl/maps/kqnrA mam tradycyjne miejsce postoju i reszta załogi nie wybaczyła by mi jak bym tamtędy nie pojechał. Ja sobie zresztą chyba też nie :oczko_usmiech:

Witam,

Czy w tej restauracji (pizzeri) serwują także posiłki śniadaniowe, mam tu na myśli jajecznicę, kiełbaski, parówki itp. Ja będę przejeżdzał przez tę okolicę rano w niedzielę lub poniedzialek ok. 8.00. W jakich godzinach jest otwarty ten lokal?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.06.2015 21:48

Wróciłem z Wiednia o 9 wieczór 8)

Szczegóły jutro 8)

Póki co jedna wiadomość na gorąco: dopiero 4 lipca zaczynają się ferie we Wiedniu :!:
Czyli w sobotę 4 lipca może być w Austrii tłoczno, bo do Czechów i Polaków oraz Niemców dojdzie masowa fala wyjazdów z Wiednia 8)

Tylko bez paniki, w Austrii ruch będzie płynny, w Słowenii, też,

ale na granicy z Chorwacją może być w sobotę jazz :roll:
Jackar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jackar » 19.06.2015 21:49

dids76, chopie, a ja żech myśloł żeś ty już w CRO
sandomingo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sandomingo » 19.06.2015 22:29

sezamek1 napisał(a):
Witam,

Czy w tej restauracji (pizzeri) serwują także posiłki śniadaniowe, mam tu na myśli jajecznicę, kiełbaski, parówki itp. Ja będę przejeżdzał przez tę okolicę rano w niedzielę lub poniedzialek ok. 8.00. W jakich godzinach jest otwarty ten lokal?

Raczej nie, śniadań tutaj nie serwują. Ale kawałek wcześniej, miejscowość Trnovska Vas jest gospoda Pri Sivi Caplji. Tam są też noclegi, więc śniadania również
gumis84
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) gumis84 » 20.06.2015 07:54

dids76 napisał(a):
gumis84 napisał(a):a ja mam pytanko, czy ktoś jechał w Chorwacji stara trasą nr 1. od Karlovac do Splitu?? czy opłaca się tamtędy jechać zamiast autostradą (tak dla odmiany) :)

Ja tak co roku jeżdżę, miasteczek nie za wiele, dosyć duże odcinki prostych gdzie można wyprzedzić ciężarówkę. Większość podjazdów w rejonach górzystych ma dwa pasy, więc nie ma problemu że utknie się za jakimś zawalidrogą :wink: . Jak dla mnie najgorszy odcinek to Karlovac - Plitvice, największy ruch i najmniej miejsc do wyprzedzania, od Plitvic na południe droga ok :wink:

dzieki za info :) pewnie tak pojadę. A jak wygląda sprawa ze stacjami?? chodzi mi o gaz, bo bede tam jechał w nocy, wyjazd ok 20 z Mysłowic :D
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 20.06.2015 08:05

gumis84 napisał(a):
dids76 napisał(a):
gumis84 napisał(a):a ja mam pytanko, czy ktoś jechał w Chorwacji stara trasą nr 1. od Karlovac do Splitu?? czy opłaca się tamtędy jechać zamiast autostradą (tak dla odmiany) :)

Ja tak co roku jeżdżę, miasteczek nie za wiele, dosyć duże odcinki prostych gdzie można wyprzedzić ciężarówkę. Większość podjazdów w rejonach górzystych ma dwa pasy, więc nie ma problemu że utknie się za jakimś zawalidrogą :wink: . Jak dla mnie najgorszy odcinek to Karlovac - Plitvice, największy ruch i najmniej miejsc do wyprzedzania, od Plitvic na południe droga ok :wink:

dzieki za info :) pewnie tak pojadę. A jak wygląda sprawa ze stacjami?? chodzi mi o gaz, bo bede tam jechał w nocy, wyjazd ok 20 z Mysłowic :D

Ja niestety "niezagazowany" ale nie ma problemu z LPG. Na 100% masz przy autostradzie, w Karlovacu u w Kninie widzę że jest całodobowy Lukoil z LPG.
Jak klikniesz na tej mapce na ikony stacji to wyświetli Ci się rodzaj sprzedawanego paliwa i godziny otwarcia http://go.hak.hr/188776085
blanka123
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) blanka123 » 20.06.2015 10:46

hej szukam dokladnej mapki jak ominac platna slowenie kiedys gdzies tu byla ale nie moge jej znalezc ,a chcialam ja wydrukowac :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Przez Czechy, przez Austrię, przez Słowację, przez Węgry - strona 80
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone