linapau napisał(a):I pytanie czy droga z Cieszyna do Jabłonkowa (E75/11) jest płatna
Tu jest wykaz dróg płatnych w Czechach i może się komuś przyda
http://podroze.onet.pl/abc/czechy-oplat ... hach/ntzjw
linapau napisał(a):I pytanie czy droga z Cieszyna do Jabłonkowa (E75/11) jest płatna
33ccd napisał(a):Witam.
Mam pytanie, którą drogę wybrać:
Kraków - Chyżne- Banska- Sahy - Budapeszt ok 400km - 6 godzin
plus - taki że omijam odcinek płatny koło Bańskiej, jadąc koło wojskowego lotniska w Silać. Droga R3 na Słowacji na razie bezpłatna.
minus - powolna jazda od Chyżnego aż do Bańskiej B. Sporo wiosek i miasteczek, a potem droga przez góry.
czy może:
Kraków - Piwniczna - Koszyce- Sena - Koszyce - Miszkolc - Budapeszt ok 500km - 6,20 h
tej trasy nie znam, ale też chciałem uniknąć opłat na Słowacji
Na Węgrzech oczywiscie wykupuję winietę.
Kombinować?
pozdrawiam
Lednice napisał(a):Ja raz tak jechałem, przez osiedla w Żorach i nie spodobało mi się, więcej czasu to zabiera niż 935
Co do skrótu przez Pruchną, to jest to alternatywa niezła,
trzeba w Pawłowicach skręcić na Cieszyn
Lednice napisał(a):Ja raz tak jechałem, przez osiedla w Żorach i nie spodobało mi się, więcej czasu to zabiera niż 935 )
slawekkg napisał(a):Witam. A moze ktoś poleci dla mnie jakis postoj jeszcze przed granica Niemcy- Austria na jakis obiadek. Mam nocleg w Graz a jade z dwójką dzieci tak że przyda się jakiś dłuższy postój. A z tego co widzę to tylko południowa Polska się odzywa.. Pozdrawiam.
Lednice napisał(a):slawekkg napisał(a):Witam. A moze ktoś poleci dla mnie jakis postoj jeszcze przed granica Niemcy- Austria na jakis obiadek. Mam nocleg w Graz a jade z dwójką dzieci tak że przyda się jakiś dłuższy postój. A z tego co widzę to tylko południowa Polska się odzywa.. Pozdrawiam.
W Niemczech można dobrze zjeść na KAŻDEJ restauracji przy autostradzie
slawekkg napisał(a):Jade pierwszy raz ,i sa pewne obawy a,le mysle, ze bedzie dobrze.
AdamBeata napisał(a):Jeśli masz zamiar zostać przy samej albo na samej autostradzie to nie pomogę ale jeśli kilka km Cię nie zbawi to zjeżdżasz z autostrady trochę przed Zadaram w kierunku na Starigrad i zaraz za pierwszą osadą masz po lewej taki fajny cypelek, z małą plażą. Można auto zaparkować i spokojnie zjeść śniadanie, a dzieci mogą pochlapać się w wodzie. Byłem tam kilka razy właśnie w celu sniadaniowo-kawowym. Z tego miejsca to nawet widać autostradę na szczycie góry więc jest naprawdę blisko.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi