Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Przez Czechy, przez Austrię, przez Słowację, przez Węgry

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.05.2015 17:44

Ja czasem lubię zjechać z autostrady, jak do celu podróży zostało mało kilometrów,
a czas mnie nie goni i wiem, że dojadę bez stresu :D

Jak wiem, że mam do przejechania ładny kawałek drogi, taki na cały dzień podróży,
to staram się przebyć jak najszybciej większość trasy. Jak z czasem jest dobrze, to można
wybrać zwykłą drogę, coś pozwiedzać 8)

Jak widzę, że nie za bardzo czasu na zwiedzanie, czas mnie goni, pasażerowie są zmęczeni, to jadę dalej autostradą

Moim zdaniem przy tranzycie ważne jest szybkie i wygodne dotarcie do celu podróży :D
Nicolae
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nicolae » 04.05.2015 19:38

Kurczę a mój ostatni post przepadł bez echa;)
piotrekbeti
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrekbeti » 04.05.2015 19:41

Popieram. Ważne żeby w miarę szybko i sprawnie dojechać. Mogę sobie zwiedzać na miejscu, gdy czas nie goni i szkodniki z tyłu nie pytają? " A długo i daleko jeszcze? "
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 04.05.2015 19:42

Nicolae napisał(a):Kurczę a mój ostatni post przepadł bez echa;)

Po co sie upierasz na jazdę przez Słowację? :)
Nicolae
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nicolae » 04.05.2015 19:46

Bocian napisał(a):
Nicolae napisał(a):Kurczę a mój ostatni post przepadł bez echa;)

Po co sie upierasz na jazdę przez Słowację? :)

Wcale nie chciałem:) Austriaki mnie zmusili tą dziwną winieta ekologiczna :) Już nie chodzi o koszty ale o sposób jej załatwiania.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 04.05.2015 19:50

Nicolae napisał(a):Wcale nie chciałem:) Austriaki mnie zmusili tą dziwną winieta ekologiczna :) Już nie chodzi o koszty ale o sposób jej załatwiania.

Nie musisz jechać przez Austrię jadąc przez Czechy A1. Możesz pojechać przez Brzecław na Bratysławę. Uważam, że droga przez Czechy jest lepsza niż przez Słowację (Żlina itd...) a teksty o mitycznych płytach są mocno przesadzone.
Nicolae
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nicolae » 04.05.2015 19:59

Ok, to też jest jakaś opcja. A jak przez Węgry?
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 04.05.2015 20:01

Nicolae napisał(a):Ok, to też jest jakaś opcja. A jak przez Węgry?

Jeżdżę tylko z musu jeśli jadę na przykład do Slavoniji. Nudy i trudno cokolwiek zrozumieć :)
max21
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) max21 » 05.05.2015 14:29

Nicolae napisał(a):Czy jechać tak jak podałem 86 czy dalej autostradą do Gyor a potem 81 i M7 do granicy?
Miały być termy ale pomysł raczej upadł, więc jedziemy tylko z noclegiem, ze względu na to że jedziemy z małym dzieckiem to nie chciałbym planować żadnego noclegu i tu moje pytanie która z tych tras będzie lepsza pod względem znalezienia noclegu w ciemno?

Jak pojedziesz do Gyor później koło Balatonu i zdecydowałbyś się na nocleg to tu masz namiar: sluze-namiarem-na-nocleg-nad-balatonem-t13279.html , a tu bliżej granicy z Chorwacją http://noclegguru.pl/herkules-panzio-nagykanizsa :papa:
AdamBeata
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamBeata » 05.05.2015 20:42

Kiedyś sprawdziłem czasowo ze znajomymi, którzy jechali od samego Wrocławia jak najwiecej autostradami ruszając w dzień, a ja z Wrocławia wyjechałem na noc, gdzie pierwszą autostradę miałem dopiero przed Wiedniem i czas przejazdu do Wiednia mieliśmy praktycznie ten sam, z tym, że ja zaoszczędziłem na polskich autostradach, paliwie za kilometry i czeskiej winietce.
Nocą oprócz naszych walących do Cro i z powrotem Czechy i Austria są praktycznie puste i jedzie się rewelacyjnie.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.05.2015 21:15

Nie każdy lubi jeździć w nocy :roll:

Nie ma trasy idealnej 8)
tomcioooo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomcioooo » 06.05.2015 21:33

Ja takze mam ochotę pojechać inną trasą niż przez Czechy następnym razem :) ale chyba tylko dlatego żeby zobaczyć coś nowego
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 23.05.2015 07:56

pytanie do Lednice:
jaką drogą najlepiej dojechać do Zamku Lednice 8) :lol: :?:
chodzi mi o dojazd od strony Wiednia, na powrocie...
czy Januv Hrad jeśli byłeś, jest godny odwiedzenia? wygląda efektownie
Gatess
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gatess » 23.05.2015 08:43

Hej.

Ja w czerwcu jadę z Legnicy/Dolnyśląsk do Rogożnicy zerknijcie na moją trasę - mniej górek niż boboszów a km prawie takie same do tego wiecej się jedzie autostradą.

Link wklejcie w wyszukiwarke bo nie mam uprawnien do wstawiania URL :)

tiny.pl/gqmcm
Ostatnio edytowano 23.05.2015 09:10 przez Gatess, łącznie edytowano 1 raz
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 23.05.2015 08:57

Skróć trochę linka (w Google w ustawieniach kliknij "udostępnij lub umieść mapę" a potem "krótki link URL" :wink: ) bo strona się rozjeżdża :wink:
Ja bym jednak tak nie kombinował, po czeskiej stronie droga dosyć kręta, bo tereny górzyste. Rozważ jeszcze trasę A4 i A1 lub jeśli chcesz troch skrócić to coś takiego https://goo.gl/maps/LJNrC
Często jeżdżę z Legnicy do Raciborza i trasa zajmuje mi trochę ponad 2 godziny :oczko_usmiech:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Przez Czechy, przez Austrię, przez Słowację, przez Węgry - strona 69
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone