Jechał juz może ktoś przez Brno?
Czy wlot do Brna i dalej do zjazdu na Mikulov korkuje się ?
Czy remont jest odczuwalny na wlocie do miasta?
Headstar napisał(a):Jako ze jest to moj pierwszy post na forum, witam wszystkich .
W kwestii drogi, to jesli ktos jedzie z okolic Górnego Śląska to najbardziej optymalna trasa wiedzie, w mojej opinii, przez Cieszyn, następnie Żylinę na Słowacji gdzie wjezdzamy na autostradę która konczy sie w Bratysławie, jest 3 pasmowa i ruch na niej jest bardzo mały. Pozniej to juz wiadomo, obwodnicą do Wiednia i dalej gdzie kto potrzebuje . Kilkadziesiat razy jechalem autobusem do Włoch i przewoznicy autokarowi zawsze jezdza trasa przez Czechy, Mikulov i tamtędy wbijają się do Wiednia, kompletnie nie wiem dlaczego, przeciez ani to mniej kilometrów a droga chyba jednak gorsza.
Headstar napisał(a):Jako ze jest to moj pierwszy post na forum, witam wszystkich .
W kwestii drogi, to jesli ktos jedzie z okolic Górnego Śląska to najbardziej optymalna trasa wiedzie, w mojej opinii, przez Cieszyn, następnie Żylinę na Słowacji gdzie wjezdzamy na autostradę która konczy sie w Bratysławie, jest 3 pasmowa i ruch na niej jest bardzo mały. Pozniej to juz wiadomo, obwodnicą do Wiednia i dalej gdzie kto potrzebuje . Kilkadziesiat razy jechalem autobusem do Włoch i przewoznicy autokarowi zawsze jezdza trasa przez Czechy, Mikulov i tamtędy wbijają się do Wiednia, kompletnie nie wiem dlaczego, przeciez ani to mniej kilometrów a droga chyba jednak gorsza.
Headstar napisał(a):W kwestii drogi, to jesli ktos jedzie z okolic Górnego Śląska to najbardziej optymalna trasa wiedzie, w mojej opinii, przez Cieszyn, następnie Żylinę na Słowacji gdzie wjezdzamy na autostradę która konczy sie w Bratysławie, jest 3 pasmowa i ruch na niej jest bardzo mały. Pozniej to juz wiadomo, obwodnicą do Wiednia i dalej gdzie kto potrzebuje
rafales napisał(a):Headstar napisał(a):W kwestii drogi, to jesli ktos jedzie z okolic Górnego Śląska to najbardziej optymalna trasa wiedzie, w mojej opinii, przez Cieszyn, następnie Żylinę na Słowacji gdzie wjezdzamy na autostradę która konczy sie w Bratysławie, jest 3 pasmowa i ruch na niej jest bardzo mały. Pozniej to juz wiadomo, obwodnicą do Wiednia i dalej gdzie kto potrzebuje
Mogę jedynie potwierdzić i zgodzić się z @Headstar. Trasa przez Słowację bardzo przyjemna, od Żyliny, aż po samą Chorwację.
Lednice napisał(a):Trasa przez Bratysławę ma plus, bo nie trzęsie na płytach koło Brna
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi