pit72 napisał(a):Witam,
proszę o pomoc w ustaleniu optymalnej trasy z Katowic do Krk. Tak by było jak najbardziej rozsądnie, szybko i bez skosów. Interesuje mnie głównie droga od Grazu... do KrK , czy może lepiej przez Węgry do Krk?
pozdrawiam, Piotr
r00x napisał(a):Ja w tym roku jadę Twoim wariantem 3. Winietki kupione wcześniej przez znajomych w krajach tranzytowych. Dodam tylko że za winietę czeską (10 dni) na granicy w Kudowie życzą sobie 60 zł. :/ a już po drugiej stronie 250 koron. Wcześniej dzwoniłem na stację Orlenu w Chałupkach i niestety tam winiet nie mają.
zbig99 napisał(a):PZMOT !!! do szkalowania i tępienia... proszę!!! Tak za obdzieranie rodaków z kasy!!!
aquavita napisał(a):Sprawa 1
Jak jechałem przez Słowację to od razu na Węgry i 86
na forum piszecie o kupnie winiet na Austrię ,
zbig99 napisał(a):pit72 napisał(a):Witam,
proszę o pomoc w ustaleniu optymalnej trasy z Katowic do Krk. Tak by było jak najbardziej rozsądnie, szybko i bez skosów. Interesuje mnie głównie droga od Grazu... do KrK , czy może lepiej przez Węgry do Krk?
pozdrawiam, Piotr
Mam ten sam problem... ale rozpatruję 2 warianty przez Słowację lub 2 przez Czechy tj.
1. Katowice-Cieszyn-Cadca-Zylina-Graz-Mureck-Lenart-Ptuj (wariant bez winietki Słoweńskiej)-Zagrzeb-Krk
Marsallah napisał(a):Po co się tym podniecać? Jeśli liczy się dla Ciebie każdy grosz (tudzież czujesz się walony przez narzuty), kupujesz po drodze. A jeżeli za cenę kilkudziesięciu (łącznie) złotych masz święty spokój i kilka przystanków mniej, też dobrze.
Kejter napisał(a):Jedziemy we wrześniu do Chorwacji (Rabac/Labin) z Poznania ktoś może polecić jakąś optymalną trasę może da się ominąć jakieś winietki lub skorzystać z darmowej autostrady ?
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi